Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Αφιερωμένο στον αρχισυντάκτη του περιοδικού Focus


Αξιότιμε κύριε Helmut Markwort , αρχισυντάκτη του περιοδικού Focus

Το εξώφυλλο του περιοδικού σας (αριστερά) είναι κακόγουστο και χυδαίο. Ανησυχείτε για τα «φράγκα» σας και αυτό δεν σας εμποδίζει να προσβάλλετε την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Πολιτισμός κ. Markwort είναι το εξώφυλλο του περιοδικού της ομάδας μας (δεξιά). Πολιτισμός είναι ο Σάτυρος του Αρχαιολογικού Μουσείο Αθηνών. Ελπίζουμε να τον γνωρίζετε.

Η σημερινή έκδοση του περιοδικού μας και η παρουσία του Σατύρου είναι αφιερωμένη σε εσάς, στους συνεργάτες σας και στο έγκυρο περιοδικό σας!

Ας σταθούμε όμως στα «φράγκα» γιατί, από όλα όσα γράφετε, αυτά και μόνο φαίνεται να σας ενδιαφέρουν.

Λέμε λοιπόν: ας πληρώσει η Γερμανία τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που έγιναν στην Ελλάδα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, ας επιστρέψει το χρυσό που υφάρπαξε από τη χώρα μου και τότε θα δούμε ποιος χρωστάει ποιόν! Όσο για τους απατεώνες, σας συμβουλεύουμε να τους ψάξετε στις φυλακές του Μονάχου. Απάτη δεν γίνεται μόνο με έναν. Χρειάζονται τουλάχιστον δύο! Το όνομα SIEMENS, das "Flaggschiff" Deutschlands και οι δωροδοκίες, σας θυμίζουν τίποτα;

Η πρέπει να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας για τα υποβρύχια designed in Germany που "μπατάρουν" στου Σκαραμαγκά και τα τανκ που δεν δέχεται να "ψωνίσει" η Ελλάδα από τη χώρα σας; Η μήπως δεν γνωρίζατε πως η Γερμανία έχει μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια στο μεγαλύτερο προμηθευτή οπλικών συστημάτων της Ελλάδας και πιέζει ασφυκτικά με κάθε τρόπο τη χώρα μου να αγοράσει το Eurofighter;

Δε φταίτε όμως εσείς. Φταίει ο Έλληνας πολίτης που ανέχεται προσβολές σαν τη δική σας αλλά και την ανεπάρκεια των πολιτικών, που κακώς επέλεξε να τον κυβερνούν!

Φιλικά

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

2 σχόλια:

PANAGIOTIS είπε...

Κακά τα ψέματα:
Οι Έλληνες δεν θύμωσαν γιατί ένα Γερμανικό περιοδικό δημοσίευσε ένα κακόγουστο(?)εξώφυλλο.
Οι Έλληνες θύμωσαν, γιατί οι "κουτόφραγκοι" αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να της δανείζουν πια άνευ όρων.
Δυστυχώς, διαβάζοντας για το άρθρο, διέκρινα ότι είναι εξαιρετικά εύστοχο στα περισσότερα σχόλιά του.
Είναι αλήθεια, ότι σε αυτή τη χώρα, ο αποτελεσματικός απατεώνας που κάνει καλή "μπάζα" και δεν τον πιάνουν ( η Ελλάδα είναι ιδανικός τόπος γι' αυτούς), είναι αντικείμενο θαυμασμού και όλοι τον υπολοίπτονται.
Σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις, θέλω να θυμίσω ότι Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ. Και τις θυμήθηκε όταν κατάλαβε ότι δεν θα την ταϊζουν για πάντα οι "κουτόφραγκοι".
Σχετικά με τα ελαττωματικά οπλικά συστήματα, όλοι γνωρίζουμε ότι όποιος δεν θέλει να αγοράσε κάτι ελαττωματικό, δεν το αγοράζει ( ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ". ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ???).
Ποιος φταίει που κανένας από όσους ήταν υπεύθυνοι για την επιλογή αλλά και την παραλαβή-δοκιμή των οπλικών συστημάτων, δεν αντιμετώπισε κανενός είδους δίωξη??
Ποιος φταίει που εδώ λατρεύεται η λαμογιά, η απάτη, η υποκρισία και η ατιμωρησία?
Οι Γερμανοί φταίνε πάλι?
Όσο για τις φτωχές δικαιολογίες του τύπου "έχουμε κακούς πολιτικούς", ένα έχω να πω: ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΕΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Στις παραποιήσεις στατιστικών στοιχείων και στην κατασπατάληση αμύθητων για τα δεδομένα της χώρας ποσών, συμμέτοχοι είμασταν ΟΛΟΙ ΜΑΣ ( φυσικά δεν "φάγαμε όλοι, αλλά ΟΛΟΙ ελπίζαμε ότι "κάποτε θα μπούμε στο κόλπο". Και γι' αυτό δεν αντιδρούσαμε - ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΠΡΟΣΟΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΑΥΤΗ).
Έτσι, το όνειρο του μέσου νεοέλληνα, είναι "να βρει μία αραχτή δουλειά των 800 έστω ευρώ, και να απομυζεί μετά τους γονείς του μέχρι να πεθάνουν από γεράματα". Και θυμόμαστε μετά, το "αρχαιοελληνικό κάλλος".
Κατάντια!

PANAGIOTIS είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Όσο δε για τις δικαιολογίες του τύπου " Όταν εμείς χτίζαμε τον Παρθενώνα αυτοί τρώγαν βαλανίδια", ας φάμε εμείς τώρα βαλανίδια, και ας αφήσουμε τους Γερμανούς να πρωτοπορούν σε ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΕΡΕΥΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Τέλος, προτού προτείνουμε μποϋκοτάζ στον γίγαντα που λέγεται Γερμανία, ας σκεφτούμε ένα μόνο πράγμα:
Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ SUPER MARKETS ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΟΣΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ, ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.
Στο κάτω-κάτω, ποιος φταίει που η Ελλάδα είναι ανίκανη να τηρήσει ακόμα και τους νόμους που η ίδια θεσπίζει ( με αποτέλεσμα να ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ η αναξιοκρατία και η λαμογιά?).
Υ.Γ.3: Σε κάποιο σημείο το άρθρο, αναφέρει ότι οι Έλληνες εισέπρατταν επιδοτήσεις για την βελτίωση των τουριστικών τους εγκαταστάσεων και αυτοί "τις μετέτρεπαν σε διαμερίσματα για τα παιδιά τους". Και όλοι το ξέρουμε αυτό. Ας μην δουλευόμαστε.
Απλώς όσοι "ήταν εκτός κόλπου" ζηλεύαν αυτούς που "ήταν στο κόλπο" ελπίζοντας ταυτόχρονα ότι μπορεί να έρθει και η σειρά τους ( GREEK DREAM).
Μετά, φταίνε κάποιοι Γερμανοί που τα λένε ( και όχι εμείς που το μόνο που σεβόμαστε είναι η κουτοπονηριά και η αποτελεσματικά απάτη).

Π.Κ.

Υ.Γ1.: Μια άλλη δικαιολογία που συχνά ακούω, είναι ότι και οι Γερμανοί "μαγείρεψαν στοιχεία" κατά το παρελθόν. Και αλήθεια να είναι ( μάλλον είναι)΄, έχουμε να πούμε τα εξής:
1) ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΔΑΝΕΙΚΑ ( ενώ εμείς ζητούσαμε, ζητάμε και θα ζητάμε)
2)Οι Γερμανοί όταν το έκαναν, το έκαναν για να επιτύχουν την επανένωση και όχι για να καλοπερνούν αραχτές μερικές ομάδες του πληθυσμού τους εις βάρος των υπολοίπων ( όπως γίνεται στην Ελλάδα, που αν δεν ανήκεις στην κάστα όσων "έχουν άκρες", είσαι χαμένος από χέρι ότι και να γίνει).

Υ.Γ.2: Αλήθεια, γιατί ποτέ κανείς "παράγοντας - υπεύθυνος" δεν φυλακίζεται στην Ελλάδα?
Γιατί αλήθεια όποτε τίθεται θέμα αποκατάστασης της νομιμότητας σε αυτή τη χώρα ξεσηκώνονται και οι πέτρες?
Οι Γερμανοί φταίνε και γι' αυτό, ή μήπως όχι?