Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

samarasKEΑυστηρή προειδοποίηση στην Κυβέρνηση ότι παρά τα μέτρα που ελήφθησαν, οι εκτιμήσεις για την ύφεση θα αναθεωρηθούν προς τα πάνω, απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Προσυνεδριάκη Διάσκεψη με θέμα "Απασχόληση, Κοινωνική Ασφάλιση, Κοινωνική Συνοχή"του κόμματος στη Χαλκίδα. Ο κ.Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πήρε λάθος μέτρα, ενώ τόνισε ότι υπήρχαν ευθύνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την τακτική της ήπιας προσαρμογής που ακολούθησε.


"Η ΝΔ φταίει γιατί δεν άλλαξε το σύστημα ΠΑΣΟΚ"

"Τα έκανε μούσκεμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αντί να προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα που κυρίως η ίδια δημιούργησε, ρίχνει όλο το φταίξιμο στη ΝΔ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Αναγνώρισε ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ διέπραξε σφάλματα, αλλά πρόσθεσε ότι "δεν έφτασε η ΝΔ το έλλειμμα στο 12,7%" και ότι "τα στοιχεία από το Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν ότι τα 2/3 της υστέρησης εσόδων για το 2009 έγιναν μόνο μέσα στο τελευταίο τρίμηνο".
Είπε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ματαίωσε εισπρακτικά μέτρα, ενέγραψε δαπάνες που δεν είχαν προϋπολογιστεί, μετέθεσε έσοδα για την επόμενη χρονιά και ανέβασε το έλλειμμα όσο ήθελε. Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι διέλυσε τον κρατικό μηχανισμό με την ολιγωρία της να διορίσει γενικούς γραμματείς, παρέλυσε τον εισπρακτικό μηχανισμό, χάλασε το κλίμα στην αγορά μιλώντας για επικείμενη χρεοκοπία και εκτόξευσε το έλλειμμα με μεθόδους δημιουργικής λογιστικής.
Κάνοντας αυτοκριτική, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η ΝΔ έχει ευθύνη γιατί δεν άλλαξε το σύστημα ΠΑΣΟΚ που κληρονόμησε. Έχει ευθύνη η ΝΔ, ανέφερε, για την ήπια προσαρμογή των πρώτων τριών χρόνων της διακυβέρνησής της, που ήταν πολύ ήπια και δεν ήταν προσαρμογή.
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν διαχρονικά ένα μοντέλο, το οποίο στηρίχθηκε σε δανεικά και σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η ΝΔ όταν ήρθε στην εξουσία το 2004, αντί να αλλάξει αυτό το σύστημα, το διαχειρίστηκε.
"Είναι αλήθεια ότι κάποιοι δικοί μας συμβιβάστηκαν με το μοντέλο αυτό, ενώ είχαν εκλεγεί για να το αλλάξουν. Η ΝΔ φταίει που δεν τα άλλαξε όλα, όταν είχε την ευκαιρία", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι η ΝΔ δεν διστάζει να κάνει την αυτοκριτική της: "Κάνουμε και θα κάνουμε όπου και όσο χρειαστεί την αυτοκάθαρσή μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν φοβόμαστε τίποτε. Ολα στο φως, και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Δεν καλύπτουμε κανέναν και όταν λέμε κανέναν, εννοούμε κανέναν. Θέλουμε να βγει όλη η αλήθεια στο φως".
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών: "Ένα από τα πρώτα που θα πω στον πρωθυπουργό μιλώντας με τη φωνή όλης της κοινωνίας, είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα, γιατί τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη", ανέφερε.
Επανέλαβε ότι έχει προτείνει 23 μέτρα που θα δώσουν αναπτυξιακή πνοή στην ελληνική οικονομία, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να τα υιοθετήσει.
"Αν δεν ληφθούν τα μέτρα που έχει ανάγκη η οικονομία για να ανασάνει, θα χρειαστούν και άλλες περικοπές που δεν αντέχει η οικονομία, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις, πρέπει να δώσουμε ανάσα στην οικονομία τώρα", τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε κριτική στην κυβέρνηση και για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι ανοίγει την πόρτα για να πολιτογραφηθούν μαζικά χιλιάδες μετανάστες και να νομιμοποιηθούν στο μέλλον περισσότεροι και να έλθουν στην Ελλάδα ακόμη περισσότεροι.
"Η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη και αντί να κλείσουν αυτή την πύλη, μετατρέπουν την Ελλάδα σε πόλο έλξης και σε προθάλαμο νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών με προορισμό όλη την Ευρώπη. Αυτή η κυβερνητική ρύθμιση νομιμοποιεί τους πάντες, αλλά δεν εντάσσει στην κοινωνία κανέναν, επιτείνει την ξενοφοβία, δεν την εξαλείφει και εγκυμονεί κοινωνικές εκρήξεις", ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/

2 σχόλια:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Πιάσ’ τη μάσκα σου, ρε ‘’φλώρε’’….!

….. Στρίβε, ρε, Πολιτικάντη….,
‘κει το ενυδρείο χάννων….,
τσου, ρε, της ‘’κονσέρβας’’ μάγκα….,
μη σε ρίξω στη ‘’Μαρμάγκα’’….!

Πιάσ’ τη μάσκα σου, ρε ‘’φλώρε’’….,
δε σου έχει εφαρμόσει….,
μη σε ‘δούνε τα ‘’παιδάκια’’….,
που ‘’μαδούν’’ τα βρικολάκια….!

….. Είσαι, καυχιέσαι, εγγράμματος
κι ενάριθμος αντάμα….,
ρε, αριθμολογοφακίρη….,
μα γω δεν είμαι αόμματος….,
που βλέπω….. όταν βλέπω….,…..
ξου…., μη γενεί το ‘’θάμα’’….!.....

…………………………………………

Τι τους πιστεύεις και τους ανέχεσαι….!

…..Και του Κράτους τα βαμπίρια
βγαίνουν και κάνουν πλανεροί
στα βρωμερά –τους τα Μας Μίντια….,
δημόσια…., αυτοκριτική….!

Τι τους πιστεύεις
και τους ανέχεσαι….,
στείλ’ –‘τους στα γκρέμνα….,
να ανασταίνεσαι….!

Όποτε ανακαλύπτουν
νέες μεθόδους…., βρε, κουτέ….,
για τ‘ άλλο –σου το σταύρωμα….,
το ίδιο κάνουν οι μασκέ….!.....

……………………………….

Κι όμως…., τρελό τον έλεγαν….!

…..’’Του ‘σπάγαν πλάκα’’…., δάκρυζε….,
ηλίθιοι ψευτομάγκες….,
σβάρνα τους δρόμους…., λεύτερος….,
σπίτι του οι παράγκες….!

Αρχίναγε το ‘’κήρυγμα’’…..
και έφτυνε ‘’τα πάντα’’….,
πολιτικούς, θρησκέμπορους,…..
που ‘’όλα’’ για τα φράγκα….!

‘’Θρήσκοι’’ αυτοί…., στραβόδοξοι….,
μαζόχια ψηφοφόροι….,
κι όμως…., τρελό τον έλεγαν….,
υποταγμένοι ‘’φλώροι’’….!

Ώσπου, μια νύχτα, φτύνοντας
‘’κόσμο’’ και ‘’λογική’’ του….,
φιλί στον Ήλιο έστειλε
και πήγε ‘κει η ψυχή του….!

Κι από ψηλά τους έριχνε
φάσκελα….. με άσπρο γέλιο….,
του Πάπα και του Καίσαρα
που ‘τρωγαν το φραγγέλιο….!.....


Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

PANAGIOTIS είπε...

Πραγματικά, μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να κατανοήσω τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία ΔΕΝ έκανε την δουλειά για την οποία εξελέγει σε 2 διαδοχικές εκλογές.
Καλά είναι όλες οι απολογίες, αλλά πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις.
Όπως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει λόγο για τα αισχρά ψέμματα που πριν από 5-6 μήνες έλεγε στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατίας, ΈΤΣΙ και η Νέα Δημοκρατία, οφείλει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην αδράνεια και την ανοχή του "συστήματος ΠΑΣΟΚ" που πράγματι έχει εγκαθιδρυθεί στη χώρα. Μόνο που πλέον, μάλλον θα ήταν αδικία να το λέμε μόνο "σύστημα ΠΑΣΟΚ".
ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ.
Δεδομένου ότι δεν το πολέμησε, μάλλον θα πρέπει να της αποδώσουμε τουλάχιστον μια ανοχή προς αυτό ( για να μην υποθέσω τίποτα χειρότερο).
ΑΡΑ
Εάν οι πολιτικάντηδες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δηοκρατίας θέλουν να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν μία σχέση ανοχής ( όχι εμπιστοσύνης βέβαια, αλλά τουλάχιστον ανοχής) με την κοινωνία, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να απολογηθούν για τις έως τώρα πράξεις και παραλείψεις τους.