Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ

 
ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ. ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Ειδικό Αφιέρωμα
 

Του εκδότου του www.Apodimos.com Ξενοφώντα Φαφούτη


Ενημερώνουμε όλους τους Έλληνες, Κυπρίους, Αποδήμους και Ομογενείς αδελφούς μας ότι πριν ένα χρόνο, στις 18 Μαρτίου 2009, είχε εγκαινιασθεί από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄, το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο έχει συσταθεί με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου το 2007. Εδώ πρέπει να ενημερώσουμε όλους τους πολυπληθείς επισκέπτες – αναγνώστες μας ότι η Ελλάδα και η Κύπρος που είναι στην Ε.Ε. είναι οι μόνες που παλεύουν για την Ορθοδοξία – Ελληνισμό – Πολιτισμό και Ιστορία και αυτό σας το αναφέρουμε για τρεις λόγους, ο πρώτος λόγος είναι το γεγονός γίνετε με άνδρες που θα μείνουν στην Ιστορία όπως αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος Β. και Ν. Αμερικής, τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Μακάριου Γ΄ και πρόεδρο της Κύπρου που ήταν και Εθνάρχης και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ ο οποίος παλεύει ξεκάθαρα εναντίον της τουρκοποίηση της Κύπρου και να προλάβει την πιθανή διχοτόμηση Κύπρου και εξελίσσετε ως νέος Εθνάρχης (διότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ψηφίζετε και από την Ιεραρχία , τον κλήρο και τον Κυπριακό λαό), και μπορεί να συμβάλει στην διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο δεύτερος λόγος είναι το γεγονός ότι οι τρεις δώσανε και ο τρίτος Αρχιεπίσκοπος θα δίνει τον αγώνα του στο περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση δια του Θεοφ. Επισκοπου Νεαπολεως Πορφυριου στις Βρυξελλες υποστηρίζοντας τα Εθνικά, Πολιτισμικά και θέματα που σχέση με την προβολή και παρουσίαση της συνεχιζόμενης για τριάντα πέντε χρόνια παράνομης κατοχής από τα τουρκικά στρατεύματα των χριστιανικών χώρων λατρείας και άλλων χριστιανικών μνημείων πού βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και την ενημέρωση για την συνεχιζόμενη καταστροφή, βεβήλωση και λεηλασία των μνημείων αυτών από τον τουρκικό στρατό κατοχής και το παράνομο «ψευδοκράτος», ο τρίτος λόγος είναι το γεγονός ότι και οι τρεις Αρχιεπίσκοποι ήταν και είναι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Και σ’ αυτό το αφιέρωμα μας θα παρουσιάσουμε την φωτογραφική έκθεση με τίτλο «ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Λεηλατημένοι εκκλησιαστικοί θησαυροί από την τουρκοκρατούμενη Κύπρο» που ετοιμάστηκε από το Βυζαντινό Μουσείο Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.
Εδώ σαν πρόλογο θα σας παρουσιάσουμε τι γράφαμε στο 6 άρθρο από το ξεκίνημα της λειτουργίας του www.Apodimos.com το 2000 με τίτλο «Λεηλατημένος Κυπριακός Πολιτισμός» όπου γράφαμε :

To υπόλοιπο δημοσίευμα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: