Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Καταγγέλουν τον εκτουρκισμό τους με πιέσεις του ελληνικού κράτους!


Οι Πομάκοι της Ξάνθης καταγγέλλουν καταγέλαστες κυβερνητικές μεθόδους εκτουρκισμού τους. Σχέδιο αφελληνισμού ή αφέλεια;
Με επιστολή που έστειλαν στο Έλληνα Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τα μέλη του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ αναφέρουν ότι υποχρεώνονται από το επίσημο ελληνικό κράτος να μάθουν τούρκικα, μια γλώσσα που όπως λένε δεν επιθυμούν να μάθουν, μία γλώσσα που δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ.Με επιστολή που έστειλαν στο Έλληνα Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τα μέλη του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ αναφέρουν ότι υποχρεώνονται από το επίσημο ελληνικό κράτος να μάθουν τούρκικα, μια γλώσσα που όπως λένε δεν επιθυμούν να μάθουν, μία γλώσσα που δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους «Εδώ και πολλές δεκαετίες συντελείται εις βάρος μας μία μορφωτική, γλωσσική και πολιτισμική γενοκτονία. Μία γενοκτονία εις βάρος αυτών των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ανήκουν και τα μέλη του Συλλόγου μας, που έχουμε το θάρρος να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Πομάκοι της Ελλάδας».
Και συνεχίζουν λέγοντας ότι «Το Ελληνικό Κράτος, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα που παρέχει το Σύνταγμά του και οι ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και τα άρθρα 40 και 45 της συνθήκης της Λωζάνης, τα οποία παρέχουν στις μουσουλμανικές μειονότητες της Ελλάδας το δικαίωμα «να ποιώνται ελευθέρως εν αυτοίς χρήσιν της γλώσσης των», στερεί από μας και τα παιδιά μας όχι μόνο το δικαίωμα της εκπαίδευσης στην μητρική μας γλώσσα, αλλά ακόμη και το πλέον στοιχειώδες δικαίωμα της αποκλειστικής εκπαίδευσης στην επίσημη γλώσσα του, την ελληνική, και μας επιβάλλει την υποχρεωτική εκπαίδευση σε μία ξένη γλώσσα, την οποία δεν μιλούμε και δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε, δηλαδή την τουρκική».
Καταλήγοντας οι Πομάκοι, Έλληνες πολίτες ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή όπως αναφέρουν ζητούν «Tο δικαίωμα ο γιος μας ο Μεχμέτ να μαθαίνει ό,τι μαθαίνει ο γιος σας ο Νίκος. Ζητάμε η κόρη μας η Φατμέ, όταν θα δώσει εξετάσεις για να περάσει στο ελληνικό πανεπιστήμιο, να έχει τις ίδιες γνώσεις, δεξιότητες και προοπτικές που θα έχει η κόρη σας η Άννα. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό τώρα, όταν στα πιο ευαίσθητα και κρίσιμα μαθησιακά χρόνια τους τα παιδιά μας διδάσκονται μια γλώσσα που δεν μιλούν και δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ στο σπίτι και στο πανεπιστήμιό τους;»
Υ.Γ.: Στην φωτογραφία της ανάρτησης ας προσεχθούν οι διπλωματικές πινακίδες του αυτοκινήτου που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά. Πρόκειται για αυτοκίνητο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, το οποίο δεν χάνει ούτε μία πολιτιστική εκδήλωση των Πομάκων, τους οποίους έχει θέσει σε ασφυκτικό κλοιό προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους ή τον φόβο τους... Προς το παρόν η Άγκυρα κερδίζει την αδιαφορία των Ελλήνων Πομάκων οι οποίοι δηλώνουν ευθαρσώς έλληνες και περιφρονούν (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) την τουρκική δραστηριότητα. Προσέξτε στην φωτογραφία τις αποστάσεις που κρατάνε ΟΛΟΙ οι παρευρισκόμενοι Πομάκοι από το νεοαφιχθέν αυτοκίνητο με τις διπλωματικές πινακίδες κυκλοφορίας... Όταν οι εικόνες έχουν στόμα και μιλάνε...
Το είδαμε στο "Ελλήνων Αφύπνιση"

1 σχόλιο:

PANAGIOTIS είπε...

Αποτελεί παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων, το να προσπαθείς σε κάποιον να του επιβάλλεις την εκμάθηση μιας γλώσσας την οποία ο ίδιος δεν επιθυμεί να μάθει.
Η αλήθεια είναι, ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της προσέγγισης του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης. Είναι κρίμα οι προσπάθειες των τελευταίων 20 ετών, να δυναμιτίζονται από ανόητες ενέργειες.
Πάντως, κανείς δεν θα κάτσει να μάθει μία γλώσσα που δεν θα του χρησιμεύσει πουθενά.