Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Ως πότε θα μας παραμυθιάζουν οι "παπατζήδες" ?????

6 σχόλια:

PANAGIOTIS είπε...

Δυστυχώς, ορισμένα πράγματα αποτελούν παράδοση.

PANAGIOTIS είπε...

Kαι λίγα λόγια για την "ΠΑΣΟΚΑ"

Τα παραμύθια ξεκίνησαν από την ίδρυσή της.
Σε μια προσπάθεια καταστροφής και απονεύρωσης της τότε αριστεράς, προσεταιρίσθηκε ακραία αριστερίστικα συνθήματα, παραμυθιάζοντας την κοινωνία.

Φυσικά, το κατάφερε.

Ήρθε στην εξουσία, και ακολούθησε συνεπέστατη πολιτική:
Ρουσφετολόγησε σε χιλιάδες περιπτώσεις, ενώ ταυτόχρονα κατήργησε κάθε έννοια αξιολόγησης ( αναφέρομαι στο ότι απονεύρωσε κάθε θεσμό αξιολόγησης, αντί να τους κάνει καλύτερους. Είναι γνωστό ότι οι τότε υπάρχοντες δεν ήταν καλοί. Βελτίωση ή αντικατάσταση από καλύτερους ήθελαν. ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ!), γεμίζοντας τον δημόσιο τομέα και τις δεκάδες ΔΕΚΟ, με βαριεστημένους υπαλλήλους που είχαν την νοοτροπία "μου χρωστάει όλη η κοινωνία".

Εξαγόρασε την τότε αριστερά, με ρουσφέτια αλλά και με πολλές άλλες μεθόδους ( ψεύτικες συντάξεις εθνικής αντίστασης μαζί με αληθινές, κ.α.π.).

Ορισμένες περιοχές της χώρας, εμφάνιζαν συντριπτική υπεροχή σε συντάξεις αναπηρίας ( 80 % των συνταξιούχων σε ορισμένους νομούς, είναι λόγω αναπηρίας).

ΑΥΤΑ, ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΠΟΥ, ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ!
ΑΥΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ, Ή ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!

Αλλά τι περιμένεις από την Ελλαδάρα ?

Ταυτόχρονα, τα τρωκτικά του ΠΑΣΟΚ ( ΌΧΙ ΌΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ), "ροκάνιζαν " τα κοινοτικά κονδύλια, αφαιρώντας την δυνατότητα της υγιούς ανάπτυξης από την χώρα μας.
Χιλιάδες λαμόγια με προσβάσεις στην κεντρική εξουσία κατασπατάλησαν τα κονδύλια οσάν να ήταν δικά τους χρήματα.
Άνθρωποι που έπαιρναν χρήματα για την βελτίωση της τουριστικής υποδομής της χώρας, μετέτρεπαν το ζεστό χρήμα σε προσωπική τους περιουσία.
Χιλιάδες αγρότες έδιναν παραπανίσια κιλά προϊόντων, με σκοπό το "κονόμι". Έτσι, τα κονδύλια έγινα 4χ4, διαμερίσματα και "Ρωσάδικα".
Φυσικά,το "κονόμι" το απήλαυσαν για άλλη μια φορά οι πιο "πονηροί".
Οι υπόλοιποι, ΙΣΑ ΠΟΥ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ.
ΟΛΑ ΚΑΛΑ!
Κατόπιν, ήρθε μία λιτότητα ( Δεν αφορούσε τους "λαδιάρηδες και τα λαμόγια " φυσικά, αλλά τους μισθωτούς) με υπουργό οικονομίας τον Σημίτη.
Μόλις "μαζεύτηκε" η κατάσταση, ονομάσανε "κακό" τον Σημίτη που οι ίδιοι ανέδειξαν, και έβαλαν στη θέση του τον "Τσοβόλα δώστα όλα".
O A.Παπανδρέου αρρώστησε, και χάθηκε ο έλεγχος. Σκάνδαλα εφανίστηκαν στο προσκήνιο.
Έτσι, οδηγηθήκαμε στην βραχύβια κυβέρνηση Μητσοτάκη, και την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού στο ειδικό δικαστήριο.
Ο Α. Παπανδρέου, αθωώθηκε, και το 1993 ξαναεκλέχθηκε πρωθυπουργός βασιζόμενος σε συνθηματολογία αριστερίστικου τύπου, αλλά και σε πολλά παραμύθια του τύπου "ο ΟΤΕ πρέπει να έχει μία μετοχή και αυτή να ανήκει στο κράτος" ( αμέσως προχώρησε σε μετοχοποίηση του ΟΤΕ).
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....

PANAGIOTIS είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

ΜΕ ΑΥΤΈς ΤΙς ΠΑΛΙΝΩΔΊΕς, Ο ΤΌΠΟς ΟΔΗΓΉΘΗΚΕ ΠΟΛΛΆ ΧΡΌΝΙΑ ΠΊΣΩ, ΕΝΏ ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΚΟΙΝΩΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ.
Ο Α. Παπανδρέου, ήταν άρρωστος.
Δεν άντεξε για πολύ.
Εξελέγει ο Σημίτης εκβια΄ζοντας το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» ΌΤΙ Ή ΤΟΝ ΨΉΦΙΖΑΝ, Ή ΈΧΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ!
Με το που ανέλαβε, είχαμε τα "Ίμια" ( θα μας κρίνει όλους μας η ιστορία γι' αυτά).
Ο Σημίτης, προσπάθησε να "βάλει μια τάξη".
Επί των ημερών του, η Ελλάς έθεσε στόχους ( Ολυμπιακοί, μεγάλα έργα), αλλά αυξήθηκε η διαφθορά και η κατασπατάληση πόρων.
Οδηγηθήκαμε στο 2004 με τεράστια χρέη, και οικονομία που εμφάνιζε ανησυχητικά σημάδια κόπωσης.
Ανέλαβε η κυβέρνηση Καραμανλή, με συνθήματα του τύπου "επανίδρυση του κράτους", τα οποία αποδείχθηκαν κενά λόγια.
Επί 5,5 χρόνια, δίσταζε να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία.
Τα χρέη συνέχιζαν να διογκώνονται, και η κατασπατάληση πόρων ( μειωμένων πια ) συνεχίστηκε.
Το 2009, πήγαμε σε εκλογές.

Σε αυτές, ο Καραμανλής μιλούσε για σκληρότατες θυσίες που απαιτούνται επειδή τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Φυσικά, δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί μέχρι τότε δεν ενήργησε.

Ο G.A.P. ( Γεννηθείς στο Pittsburg Η.Π.Α., και μιλώντας "σπαστά" ελληνικά αλλά τέλεια αμερικάνικα), ισχυρίστηκε ότι:

1) Λεφτά υπάρχουν και θα τα βρει

2) Δεν θα προχωρήσει σε πάγωμα μισθών-συντάξεων γιατί δεν είναι σωστό να την πληρώσουν οι μισθωτοί-συνταξιούχοι.
Θα έδινε λέει, αύξηση στα επίπεδα του πληθωρισμού.

3) Θα κρατικοποιούσε λέει την ΟΛΥΜΙΑΚΗ ( Ο Βγενόπουλος έδωσε διορία 3 μηνών για να το κάνει - αλλά που).

4)Κατήγγειλε τον Καραμανλή επειδή δεν είχε δώσει αυξήσεις τον προηγούμενο χρόνο ( αλλά μόνο ένα βοήθημα 300-500 ευρώ άπαξ).

Φυσικά, ο GAP εξελέγη, και 4 μήνες μετά, φάνηκε η απάτη ( όλοι ξέρουμε τι μέτρα ελήφθησαν ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΜΟΝΟ ΦΑΣΗ!).

Και ερωτώ:

Μήπως κάποιος δεν του είχε πει την αλήθεια?

Ο Προβόπουλος και ο Καραμανλής του είχαν πει ψέματα και δεν ήξερε?

Και καλά!

Είπε ψέματα για να βγει!

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ!

Γιατί τολμά τώρα και μιλά για πατριωτισμό?

Πόσο πατριωτικά ήταν τα αισχρά ψέματα που είπε προεκλογικά, και πόσες ευθύνες έχει από το παρελθόν ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΣΑΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ "ΦΑΝΤΑΡΙΚΟ ΤΟΥ"?
Και πως θέλει να τον πιστέψουμε όταν δηλώνει ότι "πρέπει να τελειώνουμε με την σαπίλα", ενώ το κόμμα του είναι γεμάτο από αυτούς που κατασπατάλησαν πάρα πολλούς πόρους κατά τις δεκαετίες 1980 και 1990?
Δεν το ξέρει ότι για να γίνει έστω και λίγο πιστευτός, θα πρέπει να μαζέψει" τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ?
Είναι δυνατόν να πιστέψει κάποιος ότι φταίει ο Καραμανλής γι' αυτό το χάλι ( μόνον αυτός εννοώ, γιατί ευθύνες έχει και πολλές μάλιστα)?
Αλλά αν δεν περιμένει κάποιος παραμύθια από το ΠΑΣΟΚ, τότε από που να τα περιμένει?

Υ.Γ1.: Αγανακτισμένος από την αδράνεις της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν ασχολούμουν ιδιαίτερα με τα κλασσικά παραμύθια του ΠΑΣΟΚ. Τα θεωρούσα φυσιολογική και αναμενόμενη κατάσταση.
ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ.
ΤΟΤΕ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ!

Υ.Γ.2: Αλήθεια, αφού ήταν αναγκαία τέτοιου είδους μέτρα, γιατί δεν τα λαμβάναμε 20 χρόνια νωρίτερα ( τότε που μιλούσε ο Μητσοτάκης για όλα αυτά ), ώστε να μην φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού και τα κάνουμε με το ζόρι?

MagisterP είπε...

κλαπ,κλαπ,κλαπ!!!!!!!(παλαμάκια)

PANAGIOTIS είπε...

Αλήθεια, πόσο έντιμο είναι να αμφισβητεί κάποιος τα φιλοπατριωτικά αισθήματα κάποιου, μόνο και μόνο γιατί δεν συμφωνεί μαζί του?
Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΝΤΙΜΗ ΣΤΑΣΗ!
Πολλές φορές, μεμονωμένες ομάδες ανθρώπων που ενδιαφέρονται πρωτίστως για τα συμφέροντα της ομάδας τους ( και όχι το εθνικό-συλλογικό συμφέρον), προσπαθούν να ταυτίσουν τα στενά και ιδιοτελή τους συμφέοντα, με τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου και της πατρίδας. Χρησιμοποιούν μία δήθεν φιλοπατριωτική ρητορική, με σκοπό να ξεχαστούν οι πράξεις και τα λόγια τους.
Αυτό ακριβώς, επιδιώκει τώρα το ΠΑΣΟΚ.
Θέλει να μας πείσει, ότι δεν έχει ευθύνες από την εικοσαετή διακυβέρνηση του τόπου ( κατά τη διάρκεια της οποίας έπραττε τα αντίθετα από αυτά που προβάλλει τώρα ως σωστά), ούτε για την προβολή της "λαμογιάς" ως προτύπου επιτυχημένου ανθρώπου.
Αντί να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ για τα στελέχη του που έκαναν και κάνουν καριέρα πολιτικάντη χωρίς να έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο, προσπαθεί να πείσει ότι όποιος δεν συμφωνεί με το να πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι τις καριέρες όλων αυτών, είναι πιθανότατα "αντεθνικό στοιχείο".
Και καλά!
Έχουμε καταλάβει ότι το υλικό μέρος αυτής της πληρωμής, θα το πληρώσουμε. ΑΛΛΑ ΤΟ ΗΘΙΚΟ?
ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΗΘΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΕΝΣΗΜΑ?
Από που και ως που υπονοεί ότι όποιος δεν θέλει να ξεχάσει τα ψέμματα που έλεγαν πριν από 5 μήνες , δεν αγαπά επαρκώς την πατρίδα του?
Σε ότι με αφορά ως πολίτη, δηλώνω ότι:

Α) Κ Α Ι την πατρίδα μου αγαπώ ( όπως εκαττομμύρια συμπατριώτες μου)

Β) Κ Α Ι με τα μέτρα της συγκάλυψης των ευθυνών και των αμαρτιών τους διαφωνώ

Γ) Κ Α Ι ότι οφείλουν να απολογηθούν για τις πράξεις, τις παραλείψεις και ψέμματα με τα οποία αποκοίμιζαν τον Ελληνικό λαό επί δεκαετίες.ΛΟΓΙΚ
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ
ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 5 ΜΗΝΕΣ.
Θα πρέπει δε να ξέρουν, ότι ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΣ!

PANAGIOTIS είπε...

Μπορεί "οι ωραίοι να έχουν χρέη" όπως λέει το άσμα, να μην ξεχνάμε όμως, και πως φτάσαμε ως εδώ.
Δεν φταίει ένας, ούτε δύο!
Φταίνε πολλοί.
Και ανάμεσα σε αυτούς που έχουν μεγάλες ευθύνες, βρίσκεται και ο σημερινός Πρωθυπουργός, ο οποίος είναι κορυφαίος Υπουργός από τότε που τέλειωσε την στρατιωτική του θητεία.
Όχι στα παραμύθια του τύπου : " φταίνε οι ακριβώς προηγούμενοι", για δύο λόγους:

1) Γιατί αυτά τα έχουμε ξανακούσει πολλές φορές

2) Γιατί αυτά χρησιμοποιούνται ως προπέτασμα καπνού για να κρύβονται οι ευθύνες των σημερινών κυβερνώντων ( και των εκάστοτε κυβερνώντων κάθε φορά. Έτσι διαιωνίζονται όλα: ΜΕ ΤΟ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ).

Οπότε, ας προσπαθήσουν όλοι μαζί οι πολιτικάντηδες να μαζέψουν τις συνέπειες των αμαρτιών τους, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ, ΘΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ( Αναφέρομαι σε μια επανεκτίμηση των πολιτικών ισορροπιών που θα πρέπει να γίνει, ώστε να τιμωρηθούν ΑΛΗΘΙΝΑ οι πονηροί και αναποτελεσματικοί πολιτικάντηδες, απομακρυνόμενοι από κάθε κέντρο εξουσίας. Να μείνουν, όσοι έχουν ικανότητα και διάθεση προσφοράς).


ΛΙΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ:



Το δημόσιο Xρέος διπλασιάστηκε την περίοδο 1981-1989 της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ ( ΑΠΛΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ). ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΦΥΣΙΚΑ, ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΠΑΚΤΩΛΟΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ.
Έτος //Έλλειμμα*//Δημόσιο Χρέος*

1981 // 9,8 // 32,8
1989 // 14,3 // 61,5
1990 // 13,6 // 71,4
1993 // 11,0 // 110,9
2004 // 6,9 // 108,3
2008 // 6,1 // 109,6
2009**// 12,2 // 125,3

* % ΑΕΠ

** Σημείωση: Tα στοιχεία αναφέρονται στην Κεντρική Κυβέρνηση. Για το έτος 2009, τα νούμερα είναι αυτά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τα οποία η ΝΔ αμφισβητεί.

( TO OTI ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ, ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ 2010 ΣΤΟ 2009, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ. ΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ).



Φαίνεται νομίζω, ότι είναι πολιτικάντικο κόλπο να λένε οι σημερινοί κυβερνώντες ότι "φταίνε οι αμέσως προηγούμενοι".

Θα το ανεχόμουν, όπως ανέχομαι όλα τα τερτίπια που συμβαίνουν στη χώρα μας.

Αλλά να αμφισβητούν ( εμμέσως πλην σαφώς) τον πατριωτισμό όσων διαφωνούν με την αναλυσούλα της συγκάλυψης των ευθυνών τους!!!

Ε, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΟΣ!