Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Οι διώξεις εναντίον Βορειοηπειρωτών σε έκθεση του State Department

Το παρακάτω άρθρο και την έκθεση του SD την αφιερώνουμε σε όλους εκείνους τους δήθεν "προοδευτικούς", "προστάτες των ανθρώπινων δικαιωμάτων", "ανθρωπιστές" κλπ -στην πραγματικότητα πράκτορες της ΝΤ-, που  "αγωνίζονται" για τα δικαιώματα των μεταναστών, μουσουλμάνων και άλλων μειονοτήτων αλλά κωφεύουν και σιωπούν επιδεικτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις διώξεις που δέχεται η Ελληνική μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο...

Από το "Εν κρυπτώ"



Αρνητική για την Αλβανία ήταν η έκθεση που δημοσίευσε το State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στην έκθεση γίνεται λεπτομερής αναφορά στις παραβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των βορειοηπειρωτών στην Αλβανία.
Πιο συγκεκριμένα, στην φετινή έκθεση του State Department επισημαίνεται Α) η καταδίκη του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και δημάρχου Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνου, Β)η μη χρησιμοποίηση της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης από κρατικούς φορείς σε περιοχές όπου διαμένουν Έλληνες ομογενείς, Γ) η μη τοποθέτηση Ελλήνων ομογενών σε κρατικές υπηρεσίες και δομές Δ) η μη διενέργεια απογραφής με αναφορά στο θρήσκευμα και στην εθνικότητα Ε) η μη αναγραφή ελληνικών χαρακτήρων στις πινακίδες όπου ζει ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου.
Οι καταγγελίες, που περιγράφονται στην έκθεση του State Department προς την Αλβανία, αποτελούν και ένα μέρος των θέσεων που εκφράζει η ΟΜΟΝΟΙΑ.

http://www.nenanews.eu

1 σχόλιο:

PANAGIOTIS είπε...

Νομίζω ότι ως πολίτες της Ευρώπης αλλά και ως άνθρωπποι, θα πρέπει να αντιδρούμε όποτε παραβιάζονται τα δικαιώματα μειονοτήτων.
Δεν πρέπει να ανεχόμαστε σε καμία περίπτωση την προσπάθεια οποιουδήποτε κράτους να καταπιέσει ομάδες ανθρώπων, μόνο και μόνο επειδή αυτοί είναι διαφορετικοί.