Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Από υπόδικος στην Κρέστενα, διευθυντής στη ΔΟΥ Πύργου


Ε, ΝΑ ΜΗΝ "ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ" ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΟ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ( ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ "ΜΠΗΚΕ" ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '80)???/

05/08/2010 - 12:55


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Στον πίνακα των 17 συνολικά κατηγορούμενων εφοριακών υπαλλήλων που παραπέμπονται να δικαστούν τον ερχόμενο Οκτώβριο ύστερα από 8 (!) αναβολές στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, για την εμπλοκή τους στη γνωστή από το παρελθόν υπόθεση διαφθοράς της ΔΟΥ Κρέστενας, βρίσκεται και το όνομα του νέου διευθυντή που τοποθέτησε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών στη ΔΟΥ του Πύργου Ηλείας.

Το διευθυντικό στέλεχος, με βάση το κατηγορητήριο 185/2007 που υπογράφεται από την τότε αντιεισαγγελέα Εφετών Πάτρας Ηώ-Μαρία Ρωμαίου, παραπέμπεται να δικαστεί με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απάτη που φέρεται να διέπραξε ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγάλου σκανδάλου των επίορκων εφοριακών της ΔΟΥ Κρέστενας, ο οποίος και έχει καταδικαστεί κατά το παρελθόν σε πολυετή ποινή φυλάκισης για άλλη παράμετρο της υπόθεσης.

Ο ίδιος, μιλώντας χθες στην «Ε», ανέφερε ότι το αδίκημα που φέρεται να έχει διαπράξει έχει ήδη παραγραφεί, λόγω παρέλευσης πενταετίας, και μάλιστα υπάρχει και σχετική πρόταση από την Εισαγγελία Εφετών της Πάτρας, να μην παραστεί ως κατηγορούμενος στο δικαστήριο, η οποία όμως δεν εισήχθη στο Συμβούλιο Εφετών. Ο νέος διευθυντής της ΔΟΥ Πύργου υπεραμύνεται της αθωότητάς του και τονίζει με έμφαση ότι από ένα μικρό λάθος που έκανε λόγο φόρτου εργασίας πριν από χρόνια, έχει υποστεί επί σειρά ετών μεγάλη ταλαιπωρία. Υπογράμμισε επίσης ότι για το συγκεκριμένο θέμα ουδέποτε παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο .

**Στο μεταξύ έντονες αντιδράσεις πυροδότησε η αλλαγή «ηγεσίας» στη ΔΟΥ Πύργου, καθώς η μέχρι χθες προϊσταμένη, η οποία είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και τοπικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, μετατέθηκε ξαφνικά στο Αίγιο. Από το περιβάλλον της έγινε γνωστό ότι αυτή «πλήρωσε ακριβά», επειδή έβαλε το μαχαίρι στο κόκαλο σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής πολιτών αλλά και συναδέλφων της.

«Πολιτική δίωξη» χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη μετακίνηση η Ν.Ε. Ηλείας της Ν.Δ. που τονίζει ακόμη ότι «συνυπηρετούσε με τον σύζυγό της στον νομό και έτσι οδηγείται σε επαγγελματική, οικονομική, κοινωνική και ηθική εξόντωση. Οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, εφόσον εξακολουθήσουν να εφαρμόζουν τέτοιου είδους πρακτικές, θα μας βρουν απέναντί τους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 5/8/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: