Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Πήρε πίσω την κατάργηση των αποσπάσεων για τους εκπαιδευτικούς η Διαμαντοπούλου!...

Ενώ είχε ψηφιστεί μετ' επαίνων νόμος, έφερε μέσα σε δύο μήνες νέα διάταξη στα ... μουλωχτά και επανέφερε το προηγούμενο καθεστώς! Επιδεινώνεται έτσι το πρόβλημα με τα κενά στα σχολεία ύστερα και από τη "φυγή" χιλιάδων για συνταξιοδότηση!

Από την
Σμαράγδα Κοκκόρη στο Press.gr
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Μεγάλο το πρόβλημα που θα δημιουργήσει η φυγή σε σύνταξη χιλιάδων εκπαιδευτικών. Το υπουργείο Παιδείας είναι αισιόδοξο ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Είναι όμως έτσι; Και λέει όλη την αλήθεια για το θέμα των αποσπάσεων; Όχι.
Ήδη αποκαλύπτουμε σήμερα ότι στο θέμα των αποσπάσεων εκπαιδευτικών η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου έκανε στα μουλωχτα στροφή 180 μοιρών.
Αρχικά στο νόμο 3833 "ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ∆ΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΟ∆ΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΟΥΣ 2010" που ψηφίστηκε στις 15 Μαρτίου φέτος (διαβάστε εδώ) καταργήθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε άλλες θέσεις.
Το σχετικό άρθρο 11, στην παράγραφο 8, έλεγε συγκεκριμένα τα...
 εξής:
πό τη δημοσίευση του παρόντος δεν επιτρέπεται η απόσπαση εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέσεις χωρίς πλήρη εκπαιδευτικά και διδακτικά καθήκοντα. Με ευθύνη του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι υφιστάμενες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος αποσπάσεις εκπαιδευτικών μειώνονται υποχρεωτικά κατά πενήντα τοις εκατό (50%), το αργότερο μέχρι τις 30 Αυγούστου 2010. Επίσης απαγορεύονται στο σύνολό τους οι αποσπάσεις σε καθήκοντα διάφορα της ειδικότητάς τους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, του στρατιωτικού προσωπικού, καθώς και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Λιμενικού Σώματος. Στο νοσηλευτικό προσωπικό συμπεριλαμβάνεται το τεχνικό προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, καθώς και το προσωπικό του Εθνικού Κέντρου `Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.). Όλες οι υπάρχουσες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος αποσπάσεις του προσωπικού αυτού ανακαλούνται με ευθύνη των καθ΄ ύλην αρμόδιων Υπουργών, μέχρι 30 Απριλίου 2010."

Αυτή την απόφαση η κ. Διαμαντοπούλου, την διαφήμισε -και ορθώς- πολύ. Δεν πέρασε όμως λίγος καιρός και την ...ανακάλεσε. Στο νόμο 3848 που ψηφίστηκε στις 11 Μαϊου 2010 (μόλις δύο μήνες αργότερα) η διάταξη αυτή καταργήθηκε!!! Οπως βλέπετε, αποκαλύπτουμε το σχετικό απόσπασπα από το ΦΕΚ
Και το καθεστώς των αποσπάσεων επανήλθε ...κανονικά. Γι' αυτό και τώρα το πρόβλημα των κενών στα σχολεία-ύστερα και από τις χιλιάδες νέες συνταξιοδοτήσεις- αναμένεται να γίνει μεγαλύτερο!
Εχει ή δεν έχει ευθύνη η κ. Διαμαντοπούλου λοιπόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: