Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Μειονοτικό «τoυρκικό» συνδυασμό ετοιμάζουν για τον Δήμο Κομοτηνής

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ (Από το Xronos.gr) 
Σύμφωνα με κινήσεις που γίνονται μεθοδευμένα και κατευθυνόμενα
Το ίδιο καμένο χαρτί θα παίξουν κι εδώ στην προσπάθειά τους οι γνωστοί κύκλοι προκειμένου να δημιουργήσουν πόλωση
Ενώ στη Ξάνθη ακόμη «διαβουλεύονται» και ο δήμαρχος Σελέρου Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ κατηγορείται «ανοιχτά» από πρωτοκλασάτα στελέχη της μειονότητας ως… «ουρά» του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μάντατζη Tσετιν κι ότι «φοβάται» ότι με σταυρό δεν θα εκλεγεί ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος στο νέο Αβδήρων, στη Κομοτηνή σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό προξενείο επέβαλε και κατεβαίνει οριστικά ανεξάρτητος μειονοτικός συνδυασμός για τον δήμο Κομοτηνής με υποψήφιο δήμαρχο τον πρόεδρο της Ένωσης «Τούρκων» Δασκάλων Δυτ. Θράκης. Αυτή η εξέλιξη δείχνει καθαρά ότι και στο νομό Ξάνθης το θέμα με τους ανεξάρτητους μειονοτικούς συνδυασμούς, δεν έχει ακόμη «κλείσει».

Πληροφορίες μετά τις παραπάνω εξελίξεις, φέρνουν πλέον σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και τον πρόεδρο του συνδυασμού «Ισότητα» για τον δήμο Ξάνθης Μπαντάκ Χουσεϊν, τον οποίο πρωτοκλασάτα στελέχη ευθέως «κατηγορούν» ότι παίζει προσωπικά παιχνίδια με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ενδιαφέρεται μόνο στο να εκλεγεί ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και να συνεχίσει να είναι στο «παιχνίδι». Παράλληλα καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις αυτές παίζει και ο έτερος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και οδοντίατρος Μαλκότς Χασάν που ανοιχτά διεμήνυσε στους πάντες ότι, «αν δεν κατέβει αυτόνομος ο μειονοτικός συνδυασμός στον δήμο Ξάνθης», ο ίδιος δεν αποδέχεται τη πρόταση του Tσετίν και δεν κατεβαίνει με κομματικό ψηφοδέλτιο.

Ανεξάρτητα πάντως από όλα τα παραπάνω, ο ανεξάρτητος μειονοτικός δημοτικός συνδυασμός της Κομοτηνής, αναγκαστικά οδηγεί σε εξελίξεις τους μειονοτικούς και στους δήμους Ξάνθης και Σελέρου δικαιώνοντας τον ψευτομουφτή Ξάνθης Μετέ που εξ’ αρχής είχε ταχτεί υπέρ αυτής της άποψης, αλλά και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της μειονότητας που αντιδρούν έντονα στο «καπέλωμα» που επιχειρεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη προσπάθειά του να φανεί «αρεστός» στην ηγεσία του κινήματος. Η κάθοδος ενός τέτοιου συνδυασμού θα δημιουργήσει ρήγματα στην εκπροσώπηση και συμμετοχή μουσουλμάνων στα ψηφοδέλτια που ετοιμάζονται αφού ήδη προσπαθεί να περάσει η γραμμή να αποδυναμωθούν και αν είναι δυνατόν να μην συμμετάσχει κανείς έτσι ώστε η όλη συσπείρωση να γίνει στο σχήμα αυτό. Είναι μια κίνηση που ενώ κάποιος υγιώς σκεπτόμενος θα απεύχονταν να συμβεί τώρα την βλέπουμε να κυοφορείται αρκετά έντονα χωρίς να γνωρίζει κανείς αν τελικά τελεσφορήσει ή όχι. 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: