Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ "ΓΙΩΡΓΟ"????


ΤΩΡΑ Ο "ΓΙΩΡΓΟΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΤΟ GOV.GR ΚΑΙ Η 

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΕΛΙΚΑ, "ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ 

ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΠΗΡΑΝΕ".





ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Υπόγειο πόλεμο στο Μαξίμου δείχνει η παραίτηση Σιούτη

Η κορυφή του παγόβουνου είναι η παραίτηση της Γλυκερίας Σιούτη, διευθύντριας του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, και αναδεικνύει ένα βαρύ κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των συνεργατών του πρωθυπουργού εν όψει και των δομικών αλλαγών που προωθούνται στο Μαξίμου.
Η Γλυκερία Σιούτη είχε προτείνει την πρόσληψη του 25χρονου δικηγόρου, όπως επιβεβαιώνει το γραφείο του πρωθυπουργούΗ Γλυκερία Σιούτη είχε προτείνει την πρόσληψη του 25χρονου δικηγόρου, όπως επιβεβαιώνει το γραφείο του πρωθυπουργούΗ κ. Σιούτη την είχε γλιτώσει την περίοδο που είχε αποκαλυφθεί ότι ήταν εκ των συνηγόρων της Ζίμενς το 2007, την εποχή της παντοδυναμίας Χριστοφοράκου, την «έφαγε» όμως η πρόσληψη στο γραφείο της στο μέγαρο Μαξίμου του 25χρονου δικηγόρου Αγγελου Χασαπόπουλου, που δεν είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Προσόν η γνωριμία
Από χθες είναι πλέον παρελθόν καθώς υπέβαλε την παραίτησή της, ύστερα από απαίτηση του Γ. Παπανδρέου. Ομως η εξέλιξη αυτή:
- Φέρνει στο φως μια διαδικασία πρόσληψης συμβούλων, συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων στο γραφείο του πρωθυπουργού, χωρίς στοιχεία αξιοκρατίας, παρά μόνο με το προσόν της γνωριμίας με το κατάλληλο πρόσωπο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, την πρόσληψη Χασαπόπουλου, σύμφωνα και με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, την είχε προτείνει η κ. Σιούτη. Σχετικά είχε γράψει το «Πρώτο Θέμα».
- Δείχνει ότι οι σχέσεις στο Μαξίμου μεταξύ των συνεργατών του πρωθυπουργού δεν είναι και οι καλύτερες, αφού φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας υπόγειος πόλεμος εξουσίας με φόντο τις προωθούμενες δομικές αλλαγές στη λειτουργία του πρωθυπουργικού γραφείου...
Με αφορμή αυτή την εξέλιξη το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αισθάνθηκε πιεστική την ανάγκη -απόδειξη της δύσκολης θέσης στην οποία βρέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός- να απαντήσει και για τις άλλες προσλήψεις στο πρωθυπουργικό γραφείο και για τις οποίες ως γνωστόν έχουν καταθέσει ερώτηση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δίνεται η εντύπωση ότι όλες αυτές οι προσλήψεις οδηγούν σε σπατάλη σε καιρούς λιτότητας. Μέχρι και για τον Ιταλό πρώην υπουργό Οικονομικών, Tommaso Padoa Schioppa, που έχει προσληφθεί ως σύμβουλος του πρωθυπουργού, απαντά η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι δεν θα αμείβεται γιατί ο ίδιος δεν δέχθηκε καμία αμοιβή.
Οσον αφορά την εντύπωση που επικρατεί περί πληθώρας συμβούλων στο πρωθυπουργικό γραφείο, η ανακοίνωση απαντά ότι οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας μετακλητών υπαλλήλων στο γραφείο του πρωθυπουργού ανέρχονταν σε 105 κι ότι αυτές αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 20, προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες. Επίσης από το σύνολο των θέσεων αυτών, μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί μόνον οι 72, εκ των οποίων οι 45 είναι αποσπασμένοι και οι 27 μετακλητοί υπάλληλοι. Επιχειρώντας μια σύγκριση με τα γραφεία πρωθυπουργών σε άλλες χώρες η πρωθυπουργική ανακοίνωση σημειώνει ότι η προβλεπόμενη στελέχωση των υπηρεσιών του γραφείου του πρωθυπουργού στην Ελλάδα είναι ποσοτικά κατά πολύ υποδεέστερη από αυτήν που ισχύει σε άλλες χώρες με παρόμοιο μέγεθος και επίπεδο ανάπτυξης.
Οσον αφορά την κ. Σιούτη αλλά και τον κ. Χασαπόπουλο η ανακοίνωση αναφέρει ότι, παρ' ότι για τους μετακλητούς δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων για να προσληφθούν, δεν θα ολοκληρωθεί για λόγους δεοντολογίας η διαδικασία πρόσληψης του κ. Χασαπόπουλου. Η κ. Σιούτη, τονίζεται, υπέβαλε την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας και η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.
Νέες προσλήψεις
Σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β' 6/08/2010) οι προσλήψεις που θα γίνουν στο Μαξίμου θα είναι:
-4 ειδικοί σύμβουλοι - συνεργάτες στο γραφείο σχεδιασμού στρατηγικής, 3 στο γραφείο κοινωνικού διαλόγου και επικοινωνίας και 5 στο γραφείο οργάνωσης και διοίκησης.
-2 μετακλητοί υπάλληλοι στο γραφείο κοινωνικού διαλόγου και επικοινωνίας και άλλοι έξι μετακλητοί υπάλληλοι στο γραφείο οργάνωσης και διοίκησης.
Η πρωθυπουργική ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει συστήσει επιτροπή που εξετάζει τις λειτουργίες των υπηρεσιών του πρωθυπουργικού γραφείου καθώς και όλες τις πτυχές του συστήματος διακυβέρνησης, ώστε να μελετηθούν οι καλύτερες πρακτικές, αξιοποιώντας την εμπειρία χωρών με σύγχρονες δομές διοίκησης.
«Ολα έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται "στο φως της ημέρας" και είναι πάντα συνεπή με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών που υποστηρίζουν το γραφείο του και την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια», καταλήγει η ανακοίνωση. *

Δεν υπάρχουν σχόλια: