Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

«Σιγήν ιχθύος» τηρεί μέχρι στιγμής ο κ. Παπανδρέου, για την αποπομπή του "ελληνόφωνου" προέδρου της ΔΕΘ



«Σιγήν ιχθύος» τηρεί μέχρι στιγμής ο κ. Παπανδρέου, στα χιλιάδες αιτήματα να αποπέμψει «εδώ και τώρα» τον «κεντροαριστερό, ελληνόφωνο δικηγόρο» που διόρισε ως νέο πρόεδρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπανδρέου, όπως εξάλλου περιγράφει σε άρθρο του ο καθηγητής κ. Γιανναράς, ή «ολίγιστος είναι, ή εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία». Και στις δυο περιπτώσεις, αν δεν αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Κωνσταντίνου, θα θεωρηθεί από τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα από τους Μακεδόνες ,“persona non grata” στη Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη.

Παρά τις χιλιάδες διαμαρτυρίες, παρά την κραυγή αγωνίας και οργής που ύψωσαν οι οργανώσεις των Μακεδόνων Ομογενών σε όλον τον κόσμο με κοινό ψήφισμά τους, «σιγήν ιχθύος» συνεχίζει να κρατά ο κ. Παπανδρέου, στο αίτημα να «αποπεμφθεί εδώ και τώρα» ο κ. Γιάννης Κωνσταντίνου, τον οποίο και η κυβέρνησή του διόρισε πρόεδρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο συγκεκριμένος κύριος, όπως καταγγέλλουν οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις της Υφηλίου και όπως σαφώς ακούγεται να δηλώνει σε σχετικό βίντεο (www.pamet.gr), «όχι μόνον δηλώνει «Ευρωπαίος Ελληνόφωνος Κεντροαριστερός Δικηγόρος», αλλά επιπλέον συμμετείχε στη Θεσσαλονίκη το 2006 στην παρουσίαση του «ABECEDAR» («Μακεδονικού» αναγνωστικού) το οποίο προωθείται από τη Σκοπιανή προπαγάνδα. Ο κ. Κωνσταντίνου –συνεχίζει η ανακοίνωση των Παμμακεδονικών Οργανώσεων - ήταν μαζί με το γνωστό Βοσκόπουλο του Ουράνιου Τόξου, τον πολιτευτή ψυχίατρο Ιμπράμ Ονσούνογλου, που δήλωνε Οθωμανός και το γνωστό υποστηριχτή της Σκοπιανής προπαγάνδας κ. Νακρατζά».

Το Πατριωτικό Μέτωπο παράλληλα, δέχθηκε χιλιάδες επιστολές και τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας, με κύριο αίτημα «να προχωρήσει σε δυναμική αντιπαράθεση με την επιλογή αυτή του κ. Παπανδρέου».

Σε σχέση λοιπόν με το αίτημα αυτό, και πριν την εξέταση του από τα όργανα του ΠΑΜ, το Πατριωτικό Μέτωπο:

1. Καλεί τον κ. Πρωθυπουργό, για τελευταία φορά, να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Κωνσταντίνου, από την θέση του Προέδρου της ΔΕΘ.
2. Καλεί τα κόμματα, τους υποψηφίους δημάρχους Θεσσαλονίκης και τους υποψήφιους περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση. Θέλουμε ως λαός να γνωρίζουμε, τι θέση έχουν οι κ. Ψωμιάδης, Ευθυμιάδης, Μπουτάρης, Γκιουλέκας, Παπαθεμελής, Κουργιαννίδης κλπ για την υπόθεση. Να γνωρίζουν οι κ.κ. υποψήφιοι, ότι το Πατριωτικό Μέτωπο, δεν θα παίξει κρυφτούλι με κανένα «πολιτικό κόστος, ή πολιτική ισορροπία». Θα δημοσιεύσουμε τις απαντήσεις που θα πάρουμε, για να έχουν γνώση ο λαός της Βόρειας Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.
3. Καλεί τις Μακεδονικές Οργανώσεις όλης της Ελλάδας αλλά και τους απλούς πολίτες που βλέπουν την ιδιαίτερή τους πατρίδα να ξεφτιλίζεται από τέτοιου είδους επιλογές, να δηλώσουν συμμετοχή σε μαζική κινητοποίηση μπροστά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την ημέρα των εγκαινίων της, (τηλεφωνώντας στους συντονιστές του ΠΑΜ τους οποίους θα βρει στο www.pamet.gr, ή στέλνοντας e-mail στο pametopo@gmail.com) , αν φυσικά ο κ. Παπανδρέου, δεν προχωρήσει στην άμεση αποπομπή του προέδρου της ΔΕΘ.
4. Προειδοποιεί παράλληλα τον κ. Πρωθυπουργό της χώρας πως, αν δεν προχωρήσει με άμεση παρέμβασή του στο ζήτημα αυτό που θίγει την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων πολιτών, θα θεωρηθεί από την συντριπτική πλειοψηφία τόσο των Ελλήνων όσο και ιδιαίτερα των Μακεδόνων και Θεσσαλονικέων, persona non grata στη Βόρεια Ελλάδα (ανεπιθύμητο πρόσωπο), με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ευχόμαστε να επικρατήσει η σύνεση και να έχουμε σήμερα κιόλας παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού, σε αυτό το ζήτημα το οποίο είναι για μας υπόθεση της ίδιας της αξιοπρέπειάς μας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, εμείς ως Κίνημα, δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους αγώνες του Παύλου Μελά, του Καπετάν Κότα, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Προξένου Κορομηλά και όλων των άλλων ηρώων και μαρτύρων, που έδωσαν τη ζωή τους, για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε την όποια ελευθερία έχουμε σήμερα.
Από το ΠΑΜΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

NASA-ΝSF ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ότι τρέμουν για παγωνιές!
Γι΄αυτό οι βορειοευρωπαίοι (και οι γενίτσαροί τους) χτυπάνε τον ευρωπαϊκό Νότο (ΚΑΙ επειδή ΤΡΕΜΟΥΝ την εξάντληση των καυσίμων), και μόνο με αποκέντρωση-αιγοτροφική ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ μπορούμε να επιβιώσουμε και να αμυνθούμε με βαλκανική συμμαχία:
August 26, 2010
Large changes in the sun's energy output may drive unexpectedly dramatic fluctuations in Earth's outer atmosphere.
The results showed the thermosphere cooling in 2008 by 41 kelvins.
The research, led by scientists at the National Center for Atmospheric Research (NCAR) in Boulder, Colo., and the University of Colorado at Boulder (CU), indicates that the sun's magnetic cycle, which produces differing numbers of sunspots over an approximately 11-year cycle, may vary more than previously thought.
"If it is indeed similar to certain patterns in the past, then we expect to have low solar cycles for the next 10 to 30 years," professor Woods says.
http://www.nsf.gov/news/news_summ.jsp?cntn_id=117580&org=NSF&from=news

Οι φοβικοί τύραννοι δεν είναι παντοδύναμοι, αφού ηττήθηκαν σε Βιετνάμ και Αφγανιστάν, ενώ αλληλομισούνται επίσης. Ούτε τον ήλιο, τα ηφαίστεια ή τις βαρυχειμωνιές μπορούν να ελέγξουν, κι ας περιαυτολογούν...
Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε από την πετρελαιοεξαρτημένη γεωργία, μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι ανοϊκοί για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Αλλά λογαριάζουν χωρίς την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν π.χ. τον ήλιο, τα ηφαίστεια, ενώ ούτε να ετοιμάσουν την τροφή τους μόνοι τους δεν μπορούν...
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!
http://www.youtube.com/watch?v=EGYDNM0M4XE

*http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply