Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Πανελλήνια Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

KAI ΦΥΣΙΚΑ, ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ( ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΝΟΩ):  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΡΕΧΟΥΜΕ! ΤΩΡΑ? ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ....
http://adioristoi.blogspot.com/
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πανελλήνια Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Σχετικά με την εγκύκλιο των διορισμών
05/08/2010 - 10:04
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς το Υπουργείο Παιδείας ήταν πρωταγωνιστής σε μια καλοστημένη φάρσα διατυμπανίζοντας το «νέο σχολείο» με «πρώτο τον μαθητή». Εξαπέλυσε μια απίστευτα μεθοδευμένη λασπολογία εναντίον των εκπαιδευτικών, μιλώντας για βολεμένους και υπεράριθμους. Την ίδια στιγμή βέβαια το δημόσιο σχολείο έπασχε πραγματικά από έλλειψη εκπαιδευτικών, όταν ένα μεγάλο μέρος αυτών ήταν ωρομίσθιοι και αναπληρωτές και όταν κανονικό πρόγραμμα δεν υπήρξε πουθενά από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Ταυτόχρονα, οι περικοπές σε μισθούς, το πάγωμα οποιασδήποτε χρηματοδότησης για την παιδεία, ο νέος νόμος για τις προσλήψεις και τα «κενοτόμα» προγράμματα διαμόρφωσαν μια κατάσταση ιδιαίτερα ασφυκτική.
Η φετινή χρονιά φαίνεται να είναι ακόμα χειρότερη, αφού ξεκινά με χιλιάδες αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού εκτρώματος, με την απόλυση δεκάδων χιλιάδων ωρομίσθιων και αναπληρωτών και με την πρόσφατη εγκύκλιο για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού να περιλαμβάνει λιγότερες από τις μισές θέσεις που ήδη είχαν κατοχυρωθεί και ούτως ή άλλως ήταν πολύ λιγότερες από αυτές που το σχολείο είχε ανάγκη. Η πρόσληψη μόλις 1400 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 1425 στην δευτεροβάθμια σε συνδυασμό με την υποτιθέμενη έγκριση πιστώσεων για 11.000 αναπληρωτές –η συντριπτική πλειοψηφία αυτών αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου– αποδεικνύει περίτρανα ότι στόχος του Υπουργείου είναι η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και η πραγματική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών, όπως και των υπόλοιπων εργαζόμενων. 
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα σημαδεύτηκε από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας με τους εκπαιδευτικούς να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η νέα σχολική χρονιά θα μας βρει ξανά στους δρόμους ακόμα περισσότερους, ακόμα πιο δυναμικούς.Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών που είδαν μέσα σε λίγες σελίδες να διαγράφονται οι κόποι μιας ζωής και στις οποίες το Υπουργείο Παιδείας απέδειξε για άλλη μια φορά πως βλάπτει σοβαρά το δημόσιο σχολείο. Ο αγώνας οφείλει να είναι ενιαίος. Όλοι μαζί μόνιμοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές θα δώσουμε τη μάχη. Το σύνολο των εργαζομένων οφείλει και θα αντιδράσει δυναμικά ενάντια στα νέα μέτρα, το μνημόνιο και την εξαθλίωση που η κυβερνητική πολιτική, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. σχεδιάζουν για εμάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
adioristia@freemail.gradioristoi.blogspot.com, τηλ. επικοινωνίας: 6994027752

1 σχόλιο:

PANAGIOTIS είπε...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ,

Ο Μ Ω Σ

ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟΧΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ( ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΑ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ), ΕΣΕΙΣ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ) ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΤΕ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ, ΛΕΓΟΝΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΗΤΑΝ Η ΟΛΜΕ. Ο ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΟΜΩΣ, ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ( ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΤΕ, ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΙΟΝΙΖΑΤΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΟΣΑΣΤΑΝ).
ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΓΚΑΘΕΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ "ΑΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΣΙΚΑ, ΑΣ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ".
ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ:
ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΤΕ Ή ΟΧΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΩΡΑ?
ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ : Ν Α Ι.