Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ρώτάμε λοιπόν εκ νέου την κ. Υπουργό. Γιατί ονομάστηκε έτσι το εν λόγω υπουργείο;

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με την ανάληψη των καθηκόντων της εδώ και 9 περίπου μήνες, προς δημιουργία εντυπώσεων άλλαξε τις ονομασίες των υπουργείων.
Το υπουργείο Παιδείας ονομάστηκε Δια Βίου, και παρά τις ερωτήσεις μας, η υπουργός ποτέ δεν απάντησε τι σημαίνει αυτό επι το πρακτικότερον.
Εμείς που ως ενήλικες εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε να κάνουμε μεταπτυχιακά, χωρίς να αλλάξει ....
τίποτα συνεχίζουμε να τα ακριβοπληρώνουμε, ενώ η ΕΕ διαθέτει κονδύλια για την δια βίου εκπαίδευση.
Ρώτάμε λοιπόν εκ νέου την κ. Υπουργό. Γιατί ονομάστηκε έτσι το εν λόγω υπουργείο; Αφου τίποτα απολύτως δεν άλλαξε ως προς την εκπάιδευση ενηλίκων. Ολοι εμέις που γηράσκουμε αεί εκπαιδευόμενοι, θεωρήσαμε με την νέα ονομασία, οτι πλέον δεν θα πληρώνουμε για την δια βίου εκπαίδευσή μας, ή ακόμα οτι θα μπορούσαμε να πληρωνόμαστε για αυτή όπως γίνεται σε πολλές χώρες.
Τώρα πλέον καταλάβαμε οτι οι λέξεις Δια Βίου στο Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας προσετέθησαν, ΄πρώτα για να μας εντυπωσιάσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ όπως το συνηθίζει, και ουσιαστικά και πρακτικά, για να τακτοποιήσει επίσημα στο υπουργείο μερικούς ημέτερους, που είχαν ειδικότητα στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Ελένη Παπουτσή
Εκπαιδευτικός-πολιτισμολόγος
Master of education
Από το ιστολόγιο Ξυπνήστε ρε

Δεν υπάρχουν σχόλια: