Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Έβγαλαν έξω τον Μαντέλη. Τυχαίο; Δε νομίζω!



Έβγαλαν έξω τον Μαντέλη. Τυχαίο; Δε νομίζω!
31/08/2010 - 08:12

Διαφωνία ως προς το θέμα της προφυλάκισης η μη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, σημειώθηκε μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα, μετά την απολογία του. Ο κ. Μαντέλης κατηγορείται ότι δέχθηκε χρήματα από τη Siemens για να εγκρίνει σύμβαση της εταιρείας για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Τι υποστήριξε ο πρώην υπουργός
Ελεύθερος μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα ως προς το θέμα της προφυλάκισης ή μη αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens.
Ο κ. Μαντέλης ξεκίνησε την απολογία του στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Μαρίας Νικολακέα για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Μετά το πέρας της απολογίας του η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών είχε την άποψη ότι ο κ. Μαντέλης πρέπει να προφυλακιστεί.
Η κατηγορία σε βάρος του κ. Μαντέλη αφορά δύο εμβάσματα συνολικού ποσού 450.000 μάρκων που κατατέθηκαν το 1998 και το 2000 σε λογαριασμό ελβετικής τράπεζας στο όνομα «Α. Ρόκος» τον οποίο είχε ανοίξει ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του Γιώργος Τσουγκράνης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Μαντέλης είχε απαιτήσει από την Siemens τα χρήματα ως δώρο για να εγκρίνει σύμβαση της εταιρείας για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Ο ίδιος παρέδωσε σήμερα στην ανακρίτρια απολογητικό υπόμνημα 58 σελίδων και αρνείται την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι τα εμβάσματα αποτελούσαν προεκλογική χορηγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: