Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΕΠΕΜΠΕ "ΣΕ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ".
ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΛΑ:

1) ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. 
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΤΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ
 ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ( ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΗΤΑΝ, ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ).

2) ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ?

3) ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΝΑΝΕ? ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ?

4)ΠΟΣΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΙΕΡΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ?

5) ΓΙΑΤΙ Η ΟΛΜΕ ( ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ , ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ") ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ?
ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ?
ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ "ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ" ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΜΕ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΜΕΤΑ, ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ( ΝΑΙ, ΕΧΩ "ΠΙΑΣΕΙ" ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΠΟΥ "ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ" -ΛΕΕΙ- ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ -ΦΕΥ- ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ!!!!!!!!!!!!!).

ΘΑΥΜΑΣΤΕ, ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ" ΤΟΤΕ ( ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΗΘΟΣ" ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ):




Oργιο αποσπάσεων και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στη λογική των πελατειακών σχέσεων περιγράφουν πηγές του υπουργείου Παιδείας, ενώ η ηγεσία του μελετά ήδη νέο σύστημα στις αποσπάσεις που θα στηρίζεται στη διαφάνεια και στα αξιοκρατικά κριτήρια. Οπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, συνολικά 10.982 εκπαιδευτικοί είναι σήμερα αποσπασμένοι εκτός των οργανικών τους θέσεων, τη στιγμή που τα κενά διδασκόντων στα σχολεία αποδεικνύονται κάθε χρόνο το μεγαλύτερο πρόβλημα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.  Ηδη χθες η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κατήγγειλε 1.000 κενά διδασκόντων στα σχολεία, ζητώντας τον άμεσο διορισμό μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Από τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς της εφετινής χρονιάς οι 5.290 ασκούν διδακτικό έργο (έχουν αποσπαστεί σε διαφορετικά σχολεία από εκείνα της περιφέρειάς τους), οι 964 απασχολούνται σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (ως διοικητικοί υπάλληλοι) και οι 4.728 ασκούν διοικητικό έργο σε διάφορες θέσεις του δημόσιου τομέα (σε περιφέρειες, μητροπόλεις και ιερούς ναούς, Γενικά Αρχεία του Κράτους, βιβλιοθήκες, οργανισμούς του υπουργείου Παιδείας κ.α.).  Αγνωστος ωστόσο παραμένει ο αριθμός των εκπαιδευτικών που δουλεύουν δίπλα σε βουλευτές και πολιτικούς (θεωρείται όμως σίγουρο ότι είναι πολλές δεκάδες).  Στο υπουργείο Παιδείας έπειτα από έρευνα πολλών ημερών η υπουργός κυρία *Αννα Διαμαντοπούλου *ανακάλυψε τελικά 1.013 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς. Οι 300 αποσπάσεις από αυτές, όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Παιδείας, έγιναν το καλοκαίρι που πέρασε από την προηγούμενη ηγεσία του μέσα σε μία ημέρα και με ισχύ τριετίας. Οι αποσπάσεις αυτές αναμένεται ότι θα ακυρωθούν άμεσα. Οσον αφορά τις μετακινήσεις των υπόλοιπων εκπαιδευτικών, στο υπουργείο Παιδείας ερευνάται ποιες είναι απαραίτητες και ποιες όχι.  Πάντως, από τους εκπαιδευτικούς που αποσπώνται από τις θέσεις τους κάθε χρόνο 4.500-5.000 άτομα αναλαμβάνουν θέσεις εκτός υπουργείου και εκτός εκπαίδευσης. Μόνο στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) του υπουργείου Παιδείας πέρυσι είχαν αποσπαστεί περίπου 1.200 άτομα. Επίσης, 50-70 άτομα απασχολούνται σε ιερούς ναούς και μητροπόλεις της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: