Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ?

ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ? ( ΔΙΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ). ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΜΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ? ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ?


http://www.esos.gr/index.php/kollegia/eidiseis/item/9391-ipourgeio-paideiaspoia-epaggelmatika-dikaiomata-tha-exoun-oi-apofoitoi-ton-kolegion


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Ποια επαγγελματικά δικαιώματα θα έχουν οι απόφοιτοι των «Κολεγίων»

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Ρεπορτάζ:esos.gr

Οι απόφοιτοι των «Κολλεγίων» (Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης) τα οποία εδρεύουν νόμιμα στην Ελλάδα και διαθέτουν έγκυρες συμβάσεις πιστοποίησης (validation) ή δικαιόχρησης (franchising) με Πανεπιστήμια άλλων κρατών-μελών της Ευρ. Ένωσης, δύνανται να ζητήσουν την αναγνώριση των

επαγγελματικών προσόντων που ενδεχομένως έχουν αποκτήσει στα εν λόγω κράτη-μέλη, κατόπιν των σπουδών που πραγματοποίησαν στα ως άνω ΚΕΜΕ.

Τις παραπάνω διευκρινίσεις κάνει το υπ. Παιδείας με σημερινό έγγραφο και σημειώνει πως τα εν λόγω επαγγελματικά προσόντα αναγνωρίζονται υπό προϋποθέσεις, ορισμένες εκ των οποίων είναι οι κατωτέρω:

- Το αιτούμενο επάγγελμα να είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο στην Ελλάδα (άρθ. 2§1, π.δ. 38/2010 ΦΕΚ 78Α ).

- Ο αιτών να έχει κατοχυρώσει επαγγελματικά δικαιώματα για το αιτούμενο επάγγελμα στο κράτος-μέλος προέλευσης, είτε ως αυτοαπασχολούμενος, είτε ως μισθωτός (άρθ. 2§1, π.δ. 38/2010).

- Η εκπαίδευση στο ίδρυμα (ΚΕΜΕ) που παρέσχε την κατάρτιση να έχει πιστοποιηθεί επισήμως από το εκπαιδευτικό ίδρυμα που βρίσκεται στο κράτος-μέλος καταγωγής του τίτλου (άρθ. 50§3 α΄, π.δ. 38/2010).

- Οι εκδοθέντες από ΚΕΜΕ τίτλοι εκπαίδευσης να είναι οι ίδιοι με εκείνους που θα είχαν χορηγηθεί εάν η εκπαίδευση είχε πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο κράτος μέλος καταγωγής του τίτλου (άρθ. 50§3 β΄, π.δ. 38/2010).

- Οι εκδοθέντες από ΚΕΜΕ τίτλοι εκπαίδευσης να προσδίδουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα στην επικράτεια του κράτους-μέλους που χορήγησε τον τίτλο (άρθ. 50§3 γ΄, π.δ. 38/2010).

Εκτός των ανωτέρω προϋποθέσεων, οι αιτήσεις αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων εξετάζονται σε ατομικό επίπεδο από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), το οποίο αποφαίνεται επί τη βάσει των διατάξεων του π.δ. 38/2010 και του συνολικού φακέλου του αιτούντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: