Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Οι πολιτικοί συνεχίζουν να προκαλούν την κοινωνία...

10/09/2010

Εξαιρούνται οι αιρετοί!

Η κυβέρνηση κατέθεσε, ψήφισε και ισχύει από τις 5 Αυγούστου 2010, νέο νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και, γενικά, για τη νομιμοποίηση χρήματος από παράνομες δραστηριότητες. Ο νέος νόμος είναι αυστηρότερος και αυτό είναι υπέρ της κυβέρνησης.
Εκτός από την ποινική δίωξη και τις βαριές ποινές που προβλέπονται με τον νέο νόμο, ως παρεπόμενες ποινές, επιβάλλονται η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων (και των μελών των οικογενειών τους), η απαγόρευση, άρα, εκποίησης περιουσιακών στοιχείων τους και, τελικά, η δήμευσή τους.
Στον νόμο, όμως, υπάρχει μια εξοργιστική (και σε επίπεδο συμβολισμού και σε επίπεδο ουσίας) εξαίρεση. Η οποία εξαίρεση δεν επισημάνθηκε δεόντως μέσα στη ραστώνη των Διακοπών και η οποία ξανάρχεται στο φως με αφορμή τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή του νόμου.
Ποιοι εξαιρούνται από τις δρακόντειες διατάξεις του νόμου αυτού; Οι… αιρετοί! Δηλαδή, οι υπουργοί και υφυπουργοί που έχουν την ιδιότητα του βουλευτή, οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, οι κοινοτάρχες, οι περιφερειάρχες και οι νομάρχες - για όσο θα υπάρχουν!


Γιατί εξαιρούνται όλοι αυτοί;
Διότι -υποστηρίζει η εγκύκλιος- όλοι αυτοί εμπίπτουν στον νόμο περί του «πόθεν έσχες» και υπόκεινται στον δημόσιο έλεγχο!
Εκεί, δηλαδή, που αναμέναμε, οι αφελείς, όχι μόνο την τροποποίηση, αλλά την πλήρη κατάργηση του νόμου «περί ευθύνης υπουργών», ώστε να εκλείψει από τον δημόσιο βίο αυτός ο αναχρονισμός και οι υπουργοί να δωσιδικούν, όπως όλοι οι πολίτες, στους φυσικούς δικαστές τους - μας προέκυψε επέκταση της ειδικής μεταχείρισης και δωσιδικίας σε όλους τους αιρετούς.
Να δεσμεύεται και να δημεύεται -με άλλα λόγια- η περιουσία του δικηγόρου, του γιατρού, του εμπόρου ή του κρατικού λειτουργού που εμπλέκεται σε υποθέσεις νομιμοποίησης χρήματος από έκνομες πράξεις - αλλά να μη δεσμεύεται και να μη δημεύεται η περιουσία του βουλευτή, του δημάρχου, του περιφερειάρχη…
Να δεσμεύονται και να δημεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των συζύγων και των παιδιών του δικηγόρου, του επιχειρηματία, του δημοσίου υπαλλήλου ή του συμβολαιογράφου που συνέπραξαν στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά να παραμένουν στο απυρόβλητο τα περιουσιακά στοιχεία των συζύγων και των παιδιών του βουλευτή, του δημάρχου, του περιφερειάρχη!
Μα, -θα παρατηρήσετε- υπάρχουν οι νόμοι «περί ευθύνης υπουργών» και «περί πόθεν έσχες»! Στη συνείδηση του Λαού δεν υπάρχουν. Είναι και οι δύο πτώματα. Η πείρα απέδειξε ότι υπήρχαν (και υπάρχουν) προκειμένου να οδηγούν στη «νόμιμη ατιμωρησία».
Και αν ο υπουργός Οικονομικών πιστεύει το αντίθετο, διαπράττει μεγαλύτερο ολίσθημα και από εκείνο που διέπραξε προχθές λέγοντας στους απεργούς του ΟΣΕ:
- Ηρθε η ώρα να ξεβολευτείτε…

Aδέσμευτος

3 σχόλια:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Διάβασα ή άκουσα σήμερα δεν θυμάμαι ακριβώς..ότι και του Τυροπιτά η περιουσία θα δεσμεύεται και θα πηγαίνει με τον νόμο "περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος"ξέρετε πότε;Όταν δεν κόψει την από το νόμο προβλεπόμενη απόδειξη του 1,5 ευρώ!..Χαμός στο ίσωμα!Σωθήκαμε και κυρίως τώρα που είμαστε δίπλα και κοντά στη Μποτσουάνα και κάτω απ τη Ρουάντα, τρομάρα μας!Και ακόμη-ακόμη όταν τα άγρια μέτρα της επιλεκτικής λιτότητας θεωρούνται από τον Γ.Α.Π."Αλληλεγγύη"!!!Κρίμα....

ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΜΗ Μαλακες. Σατυρικός επιθετικός και αντικειμενικός...
Φτάνει πια τόση ΨΕΥΤΙΑ κ. Παπανδρέου, Δι-Νε-Του.……
Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΤΟ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ. -Λογική για Μ-βλάκες!! απόλυτη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

-Να καταργηθούν τα πλην και οι εξαιρέσεις των ΒΟΛΕΥΤΩΝ……

Δηλαδή οι πολιτικοί υφίστανται το δημόσιο έλεγχο, και αν δεν είναι έντιμοι πάνε σπίτι τους! Και οι απλοί πολίτες, υφίστανται το υπόγειο έλεγχο, αν δεν είναι έντιμοι πάνε φυλακή! -Αίσχος ρεεεεε.
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ….. -Να εξαιρούνται και οι απλοί πολίτες =ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Φιλικά τζίνις. www.tzinis.blogspot.com/ www.tzinis.com http://users.otenet.gr/~tzinis tzinis@otenet.gr

Γραφεας Πεζικου είπε...

ΚΡΙΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ;