Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Ολέθρια η επιλογή της κατάργησης του θεσμού της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

Η πρόσθετη διδακτική στήριξη (ΠΔΣ) είχε προβλήματα κυρίως επειδή χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τους εκάστοτε κυβερνώντες για να βολευτούν οι ημέτεροι και να αποκτήσουν προϋπηρεσία, που σε πολλές περιπτώσεις ειδικοτήτων οδήγησε στο "Άγιο Δισκοπότηρο", το μόνιμο διορισμό. Η σκέψη ενός "μεταρρυθμιστή" και δη "σοσιαλιστή" φυσιολογικά θα ήταν η θέσπιση αξιοκρατικών κριτηρίων πρόσληψης. Όμως οι δικοί μας "μεταμοντέρνοι νεο-φιλελεύθεροι τροϊκανοί σοσιαλιστές" δεν κινούνται συμβατικά στις επιλογές τους. Κατήργησαν την ΠΔΣ με τη λογική (?) πονάει κεφάλι-κόβει κεφάλι. Θα τρελαθούμε εντελώς!!!


Τρία 24ωρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Υπουργός Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε τη διάλυση του θεσμού της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. Δηλαδή τη στέρηση, από τους μαθησιακά και οικονομικά αδύναμους μαθητές, της δυνατότητας που είχαν να παρακολουθούν υποστηρικτικά μαθήματα μέσα στα σχολεία τους. Η εξέλιξη αυτή συνιστά ολέθρια επιλογή, ιδιαίτερα υπό την παρούσα δημοσιονομική συγκυρία. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας οφείλει άμεσα να ανακρούσει πρύμναν και να δώσει λύση
στα παιδιά που δεν έχουν την ευχέρεια να προστρέξουν στα ιδιωτικά φροντιστήρια.
Κατά τα λοιπά, τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα με αναπληρωτές και ωρομισθίους εκπαιδευτικούς, αλλά και με “δανεικούς” καθηγητές. Και για την αναστάτωση η οποία προκαλείται, η κα Υπουργός επιρρίπτει ευθύνες στον κόσμο της εκπαίδευσης! Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αφενός μεν να επανενεργοποιήσει το θεσμό των “φροντιστηριακών μαθημάτων μέσα στα λύκεια”, αφετέρου δε να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των κενών θέσεων, οι οποίες δυστυχώς ανέρχονται σε χιλιάδες
HellenicSpace

8 σχόλια:

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ είπε...

ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΑΣ.
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ, ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΧΟ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΕ ΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ "ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΜΕ ..."ΦΡΕΣΚΑ-ΣΑΠΙΑ" ΠΡΟΣΩΠΑ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΚΑΓΚΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙ 180 ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.
ΑΝ ΟΧΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

MagisterP είπε...

Αγαπητέ Μπαρμπα-Νίκο οι δηλώσεις της Βόζενμπεργκ ήταν μόνο η αφορμή για το σχολιασμό μας σε ένα θέμα, που ως εκπαιδευτικοί, μας ενδιαφέρει.
Συμφωνούμε μαζί σου σε όσα γράφεις, το ερώτημα είναι ποια πρόσωπα ή πολιτικός φορέας προσφέρει σήμερα μια φρέσκια, ανιδιοτελή, πατριωτική προοπτική.
Κανείς, άρα πάλι η επιλογές μας θα γίνονται με τη λογική του "μη χείρον βέλτιστον".

PANAGIOTIS είπε...

Μπαρμπα-Νίκο συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου, όμως θα πρέπει να σου αναφέρω - ως εκπαιδευτικός με κάποια εμπειρία κυρίως στον φροντιστηριακό χώρο όπου δούλεψα πριν διοριστώ με κάποιον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ- ότι:
1) Η ΠΔΣ ( "κρατικό φροντιστήριο"), αφού θεσπίστηκε επί Αρσένη με λεφτά της ΕΕ, και χρησιμοποιήθηκε για χιλιάδες διορισμούς υμετέρων μέσω της προυπηρεσίας ( ειδικά στα πρώτα χρόνια 1998-2004 που και χρηματοδότηση άφθονη υπήρχε, και περιορισμός στις ώρες - δηλαδή στην κτηθείσα προυπηρεσία-δεν υπήρχε), τελικά εκφυλίστηκε ( δεν έπιασε τόπο το χρήμα δηλαδή) και μόλις τέλειωσαν οι επιδοτήσεις καταργείται ( και λίγο πριν καταργηθεί, "έγινε αξιοκρατικός ο τρόπος πρόσληψης" - για τα μάτια του κόσμου).
2) Η ΠΔΣ, θα μπορούσε να λειτουργήσει μια χαρά, με κριτήρια παρεμφερή με αυτά του φροντιστηριακού χώρου ( μια και ουσιαστικά φτιάχτηκε ως φροντιστήριο). Και χρήμα υπήρχε, και άνθρωποι. Το ΠΑΣΟΚ όμως, ήθελε να διορίσει τους δικούς του. Και τους διόρισε.
Και βγάζει και γλώσσα τώρα.
Δεν έχω καμία αντίρρηση ως προς το ότι το "αντίπαλον δέος του ΠΑΣΟΚ" ( Η Ν.Δ.) είναι για γέλια και για κλάματα.
Όταν όμως ο οποιοσδήποτε λέει κάτι με το οποίο συμφωνώ ( είτε ανήκει σε κόμμα είτε όχι, είτε εκτιμώ ότι δεν πιστεύει αυτά που λέει είτα όχι), εγώ προσωπικά το λέω δημόσια.
ΣΥΝΕΠΩΣ
Το ότι εκτιμώ όπως κι εσύ πως η Ν.Δ. λέει ότι λέει για να ξαναέρθει στα πράγματα, είναι κάτι που θα το λάβω υπόψιν όταν έρθει η ώρα της κάλπης ( εκεί , κάνω και εκτιμήσεις για τις προθέσεις του κάθε πολιτικού - πέρα από το τι λέει).
Μέχρι τότε, θα δηλώνω την συμφωνία μου με οποιαδήποτε δημόσια διατυπωθείσα πρόταση με την οποία συμφωνώ, ανεξάρτητα από το ποιος την διατυπώνει.
Άλλωστε, όπως όταν διαφωνώ με κάποια άποψη, αυτό δεν εκφράζει την αποδοκιμασία μου προς το πρόσωπο με το οποίο την εκφέρει, έτσι και η συμφωνία μου με τις προτάσεις-απόψεις της Βόζενμπεργκ, δεν εκφράζουν και την επιδοκιμασία του προσώπου της ή του κόμματος που εκπροσωπεί εν γένει.

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ είπε...

ΕΙΜΑΙ 60 ΧΡΟΝΩΝ, ΣΧΕΔΟΝ ΣΑΚΑΤΗΣ (80%+). ΣΕ 1-1,5 ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ, "ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΜΑΙ? ΑΣ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠ' ΤΗ ΤΡΥΠΑ".
ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΘΩΤΗΣ ΓΕΝΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΒΗΜΑ ΝΙΩΘΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ.
ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΖΥΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ???
ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤ' ΑΠΟΒΑΡΟ???
ΣΑΜΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΥΛΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΗΣ ΛΗΣΤΟΔΡΟΜΙΑΣ?????
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΌΤΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ. ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ???? ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ?????
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ, ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ, ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΑ. ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟΣΟ, ΠΟΥ ΓΙΑ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΕΡΔΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΩΣΠΟΥ ΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΝΑΡΚΩΣΑΝ. ΜΑΣ ΚΟΙΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΚΛΕΨΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΣΤΗ ΛΗΣΤΙΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ. ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΕ ΑΛΛΟ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΥΦΑΖΟΥΜΕ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΗ ΚΛΕΨΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΗ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΟΥΜΕ.

MagisterP είπε...

Μπαρμπα-Νίκο τα λες τόσο ωραία, που δε μου αφήνεις περιθώριο να διαφωνήσω ούτε με μια λέξη.
ΟΜΩΣ: Δεν ακούω πρόταση, τι μπορούμε να κάνουμε και δε στο λέω για να σε φέρω σε δύσκολη θέση, πραγματικά θα ήθελα να ακούσω μια καλή λύση. Και δεν είμαι μικρός, 42 είμαι, έζησα κι εγώ όλη τη μεταπολίτευση που ευθύνεται στο ακέραιο για το χάλι μας.

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ είπε...

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΜΕ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΣ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΜΕ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΜΕ ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΩΝ ΟΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ. ΜΕ ΣΑΜΑΤΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ, ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ, ΕΠΑΡΧΙΑ) ΚΑΙ ΑΓΡΙΟ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ.
ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΞΥΛΟ, ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΑ ΟΡΜΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΚΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ. ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ.
ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΜΠΟΓΥΑΛΟ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ.
ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.
ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ.
ΚΙ ΑΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ????
ΔΕΝ ΜΟΙΡΟΛΑΓΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ή ΑΤΥΧΙΑ ΤΟΥ. ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΟΥΡ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΖΟΥΜΕ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΓΙΑ ΦΟΒΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕ "ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ή ΕΚΕΙΝΟ ΑΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ". ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ή ΑΠΩΛΕΙΩΝ.
ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΤΥΠΑΣ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΑΒΏΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ.
ΠΙΣΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΙΟΥΜΟΡ.
π.χ. ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ". ΤΟΥ ΚΟΒΕΙΣΣ ΞΕΡΑ ΤΟΝ ΒΗΧΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΜΑΣ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ.
ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΝΟΣ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.
ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΠΛΟΓΚΑ.
ΖΗΤΙΑΝΙΕΣ ΤΕΛΟΣ. ΟΙ ΣΚΛΛΑΒΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

MagisterP είπε...

Συμφωνούμε Μπαρμπα-Νίκο, κάτι τέτοιο φανταζόμουν κι εγώ. Όμως είναι πολύ δύσκολο να γενικευθεί. Γιατί, ξέρεις, πάντα θα έχουμε αντίπαλο το τετράγωνο κουτί αποβλάκωσης και τους προβοκάτορες που με δολοφονίες σε ειρηνικές διαδηλώσεις (βλ. Μαρφίν) τρομοκρατούν τους ενεργούς πολίτες με διάθεση ανατροπής.
Να είσαι καλά κι εσύ!

PANAGIOTIS είπε...

Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου Μπαρμπα-Νίκο.
Ότι έγραψα ξι εγώ ως σχόλιο, το έγραψα για να σου εξηγήσω το γιατί αναρτήθηκε η εν λόγω δήλωση.
Κι εγώ πιστεύω ότι αυτοί που εδώ και 3 δεκαετίες τουλάχιστον μας κυβερνούν, είναι λαμόγια.
Δεν επιθυμώ να βγει ο ένας ή ο άλλος ΄γ ο πάρα-άλλος.
ΟΧΙ!!
Επιθυμώ να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα και οι πολίτες της, και να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία 30 χρόνια.
Απλά, είναι δύσκολο να γίνει αυτό όταν οι περισσότεροι έχουν μάθει "να κοιτάνε την πάρτη τους" ή "να χαίρονται όποτε ψοφάει η κατσίκα του γείτονα".