Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Φοβούνται οι τσατσάδες και οι νταβατζήδες

Σύμφωνα με πληρωμένες από τους νταβάδες ή τα κόμματα δημοσκοπήσεις η θετική γνώμη των πολιτών για τα κόμματα έχει μειωθεί κάτω από το 40%.
Σε όποια συζήτηση κι αν συμμετάσχεις, σε όποιο καφενείο κι αν πας, σε όποια λαϊκή κι αν στήσεις αυτί θα διαπιστώσεις ότι η πολιτική και οι πολιτικοί  χαρακτηρίζονται με εκφράσεις που καλό είναι να αποφύγουμε να τις αναφέρουμε.
Καθόλου δεν πρωτοτυπούμε αν θυμίσουμε τις υπόγειες και υπέργειες διαδρομές διαδρομές του χρήματος μεταξύ πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών. Για τις οποίες ματαίως ο λαός αναμένει τιμωρίες και δίκες. Το σάπιο πολιτικό εποικοδόμημα θα τις καταπιεί όπως κάνει πάντα.

Το βρίσιμο που πέφτει στον "ψεύτη" Παπανδρέου, όπως τον αποκαλούν και οι Πασόκοι πλέον, δεν είναι άγνωστο σε κανέναν.
Ο εκμηδενισμός της ανοχής και της αντοχής των χαμηλών στρωμάτων του λαού απέναντι στην καθοδηγούμενη από την τρόϊκα πολιτικής της κυβέρνησης των διαχειριστών, θεωρείται δεδομένος.
Η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ένα αστυνομοκρατούμενο στρατόπεδο, με την εφαρμογή πρωτοφανών μέτρων τρομοκράτησης του κόσμου, προκειμένου το κυβερνητικό συμβούλιο να συνεδριάσει για επικοινωνιακούς λόγους σε λιμανίσια αποθήκη, μια δράκα κρατικών αξιωματούχων να μπορέσει με ασφάλεια να παπαρολογήσει αλλά και να διασκεδάσει σε διάφορα πάρτυ και ηλίθιες και ανούσιες κοινωνικές συναθροίσεις - εις υγείαν των κορόιδων -  έχει εξοργίσει και τον πλέον φιλήσυχο και νομοταγή πολίτη αυτής της χώρας.
Ήρθε πλέον ο καιρός που δεν μπορούν να ανασχεθούν οι κοινωνικές εκρήξεις. Όλοι οι αναλυτές πιστεύουν ότι είναι αναπόφευκτες, και την  έναρξή τους προσδιορίζουν μέσα στο φθινόπωρο που διερχόμαστε.
Στα πλαίσια αυτής της συγκυρίας υπάρχει ένας διχασμός της ελληνικής κοινωνίας. Στο ένα άκρο ευρίσκονται οι παντός είδους άνθρωποι του συστήματος και οι υπό την πατρωνία των ποικίλων μηχανισμών και συμφερόντων παράγοντες και ακριβώς απένατι συντάσσονται οι υγιείς λαϊκές δυνάμεις που δεν μπορούν πλέον να ανεχθούν την σαπίλα του συστήματος καθώς και την εξαθλίωση των ζωών και των συνειδήσεών τους.
Οι διέξοδοι κατά την ταπεινή μας γνώμη, προκειμένου να αντιστρατευτούν και να πολεμήσουν το καθεστώς πολιτικό σύστημα οι υγιείς δυνάμεις, δεν είναι άπειρες.
Η πρώτη εφαρμόζεται με οργανωμένες και συντεταγμένες διαμαρτυρίες, πορείες, διαδηλώσεις, απεργίες που και αυτές ως ένα βαθμό οικειοποιούνται ή και καπηλεύονται από τα πλοκάμια του συστήματος.
Και η δεύτερη μπορεί να είναι η οργάνωση και εκτέλεση διάφορων μορφών πάλης μέσα από πρωτότυπες ακτιβιστικές ενέργειες, όπως αυτή που εκτέλεσε το Σάββατο ο ακτιβιστής γιατρός κ. Πραπαβέσης, με την ρίψη του παπουτσιού ενάντια στον ΓΑΠ. Μια ενέργεια, που και συμβολική είναι και την καταγεγραμμένη δυσφορία του λαού απέναντι σε μια υποταγμένη σε ξένα συμφέροντα κυβέρνηση εκφράζει με ένα πρωτότυπο και καθόλου επικίνδυνο τρόπο.
Η αντίδραση των νταβατζήδων του συστήματος, που πέσανε να κατασπαράξουν και να ρεζιλέψουν έναν μεμονωμένο ακτιβιστή δείχνει και την ανησυχία και τον φόβο του συστήματος απέναντι σε τέτοιου είδους αντιδράσεις.
Καλές φίλοι και φίλες, οι πορείες και οι διαδηλώσεις, αλλά αυτές που συνήθως ελέγχονται και συχνά προβοκάρονται από τους πάτρωνες και τα τσιράκια τους.
Ας οργανώσουμε ένα ρεύμα ακτιβιστών - τον δρόμο τον έδειξε ο γιατρός.
Γιαούρτια σε κάθε αλήτη κλέφτη και λαμόγιο που νομίζει ότι τρώμε κουτόχορτο, σε κάθε παπαρολόγο και σε κάθε παπαγαλάκι των νταβατζήδων.
Με αγώνα αλλάζουν τα δεδομένα.
Αγνοήστε τους μπάτσους της ενημέρωσης και τους δικαστές των ΜΜΕ.
Από τον Ακτιβιστή

Δεν υπάρχουν σχόλια: