Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί θα μείνεις... στην ιστορία της Ελλάδας! του Κ. Κυριακίδη


http://www.alfavita.gr/artro.php?id=8637

Γιατί θα μείνεις... στην ιστορία της Ελλάδας! του Κ. Κυριακίδη

05/09/2010 - 10:33

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ… ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ :

· Διότι είσαι η μόνη υπουργός που βγήκε την επόμενη των εκλογών να μαλώσεις και να διασύρεις τους εκπ/κους, λες και αυτοί που σε ψήφισαν ήταν μόνο από τα άλλα κόμματα!

· Διότι μόνο εσύ κατάφερες να γκρεμίσεις στα μάτια της κοινής γνώμης την όποια εικόνα και ποιότητα είχε ο καθηγητής, παρουσιάζοντας όλους σαν βυσματίες, κονέ και τεμπέληδες !

· Διότι βρήκες επιτέλους την λύση για λιγότερους διορισμούς και ποιότητα στην εκπ/ση, βάζοντας επίσημα 30 μαθητές να στοιβάζονται στην τάξη και να λες σε όλους : « πρώτα ο μαθητής! ».

· Διότι κατόρθωσες και έστειλες την Ελληνική ομογένεια 100 χρόνια πίσω, γυρίζοντας από τα σχολεία του εξωτερικού χιλιάδες εκπ/κους και καταστρέφοντας ότι είχε καταφέρει να δημιουργηθεί για τη διάσωση και συνέχεια της Ελληνικής εκπ/σης και υπόστασης στην ομογένεια, καταργώντας ουσιαστικά την συνέχεια της γλώσσας και της παρουσίας μας στο εξωτερικό για το μέλλον!

· Διότι μόνο εσύ συνέλλαβες και υλοποίησες την φαεινή ιδέα να «ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ» οι ονομαστικά διοριστέοι εκπ/κοι του προηγούμενου διαγωνισμού ΑΣΕΠ και να σβήσει το υπαρξιακό τους μέλλον σε μια νύχτα.

· Διότι επι παρουσία σου στο υπουργείο κατάφερες το ακατόρθωτο: Να γράφεις το όνομά σου στις Πανελλαδικές εξετάσεις και να περνάς στο Πανεπιστήμιο!

· Διότι κατήργησες τον θεσμό του ωρομίσθιοι και κατάφερες να τον μετατρέψεις σε ΔΟΥΛΟεκπ/κο των 5 – 15 ωρών με 300 Ε τον μήνα, δίνοντας την ψεύτικη καραμέλα για πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για να το ακούει ο «έξω κόσμος» και να νομίσει ότι κάτι ουσιαστικό άλλαξες!

· Διότι εφάρμοσες την παγκόσμια πρωτοτυπία της «χειρουργικής τοποθέτησης» των εκπ/κων σε σχολεία όπου χρειάζονται : πχ. η Δ/θμια Δ/νση Χίου ζήτησε 15 φιλόλογους και έδωσε 20 υπεράριθμους γυμναστές… και εσύ διόρισες άλλους 15 γυμναστές εκεί και κανέναν φιλόλογο !!!!

· Διότι μόνο εσύ κατάφερες να γκρεμίσεις την προοπτική χιλιάδων ωρομισθίων που μάζευαν προϋπηρεσία σε όλη την Ελλάδα για μελλοντικό διορισμό, καταργώντας την προϋπηρεσία, τα χρόνια, την ταλαιπωρία και τις θυσίες μιας ζωής. Σε ένα δρόμο που οι νόμοι της ίδια της πολιτείαςτους έδειξε υποχρεωτικά να ακολουθήσουν στο παρελθόν, τους έσκαψες τον λάκκο άνανδρα και ύπουλα, αδιαφορώντας για την οικογένεια και τα παιδιά τους !!

· Διότι είπες το μεγαλύτερο ψέμα σε αυτούς που καταδίκασες στην ανεργία: τηςμεταβατικής περιόδου αποκατάστασης των θιγμένων από τα νέα μέτρα !

· Διότι είπες το καλύτερο σύνθημα - ανέκδοτο στο χώρο της παιδείας στην προοπτική της σύγχρονης Ελλάδας : «Πρώτα ο μαθητής», λένε πλέον γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί και σκάνε στα γέλια !!

· Διότι κατόρθωσες σε ένα μόλις χρόνο να είσαι το πλέον αχώνευτο πρόσωπο σε καθηγητές, δάσκαλους, μαθητές, Πανεπιστημιακούς, ξεπερνώντας ακόμη και δεινόσαυρους της παιδείας στο παρελθόν !

· Τέλος, διότι κατάφερες έχοντας μαζί σου και εξουσιάζοντας το σύνολο των ΜΜΕ, να βρίσκεσαι στις τελευταίες θέσεις σε δημοτικότητα και αποδοχή, βάζοντας σε σκέψεις όλους να αναλογιστούν που θα ήσουν ήδη, εάν ο πολύς κόσμος γνώριζε βαθύτερα τι έχεις πράξει.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Κυριακίδης Κ.

Καθηγητής ΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: