Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

JP Morgan: Η Ελλάδα θα χρειαστεί βοήθεια για άλλα 3 έως 6 χρόνια

JP Morgan: Η Ελλάδα θα χρειαστεί βοήθεια για άλλα 3 έως 6 χρόνια
 Επέκταση του πακέτου στήριξης του ΔΝΤ και της ΕΕ προς την Ελλάδα προτείνει η διεθνής επενδυτικής τράπεζα.

Το πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύψους 110 δισ. ευρώ μπορεί να χρειαστεί να επεκταθεί κατά 3-6 χρόνια, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της διεθνούς επενδυτικής τράπεζας JP Morgan.

Όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο επικεφαλής για τη στρατηγική επιτοκίων της Τράπεζας στην Ευρώπη κ. Pavan Wadwa δήλωσε: «Είτε οι άλλες χώρες θα αναχρηματοδοτήσουν τα δάνεια της Ελλάδας ή αυτή θα αναδιαρθρώσει το χρέος της και η αγορά θα αρχίσει και πάλι να «παγώνει». Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια, μετά τη λήξη του πακέτου, για να αποφύγει μία ανοικτή χρεοκοπία». Το πακέτο των 110 δις. ευρώ έχει σχεδιασθεί για να χρηματοδοτήσει τα δάνεια της Ελλάδας έως το 2012.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει ότι στόχος είναι η Ελλάδα να βγει το 2011 στις διεθνείς αγορές ομολόγων για να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

2 σχόλια:

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ είπε...

καλη σχολικη χρονια σε ολα τα παιδια

MagisterP είπε...

Να είστε καλά!