Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

http://www.esos.gr/protobathmia/airetoi-kispe/protofani-anepitrepta-kai-aparadekta-ta-osa-diadramatizontai-sto-ipourgeio-paideias.html


Πρωτοφανή, ανεπίτρεπτα και απαράδεκτα τα όσα διαδραματίζονται στο Υπουργείο Παιδείας

Γράφτηκε από τον esos
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Του αιρετού Βασίλη Παληγιάννη

Όπως σας έχω ενημερώσει, στη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ στις 27/08/2010, με εισήγηση της Υπηρεσίας, η οποία έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, δεν αποσπάστηκαν εκπαιδευτικοί με

βάση τα υπάρχοντα κενά με αποτέλεσμα να μην αποσπαστούν συνάδελφοι με παιδιά, με πολλά χρόνια υπηρεσίας, σύζυγοι στρατιωτικών, μέλη ΟΤΑ, με σοβαρά προβλήματα υγείας κλπ.

Κι ενώ όλοι μας πιστεύαμε πως στη συνεδρίαση της Τετάρτης 8-9-10 το Συμβούλιο θα προχωρούσε σε επανεξέταση των αιτήσεων που δεν ικανοποιήθηκαν στη Β΄ φάση, το Υπουργείο προχώρησε στην πρόσληψη αναπληρωτών ακόμα και στις περιοχές που δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης. Ενδεικτικά αναφέρω:

α) στη Φλώρινα όπου δεν αποσπάστηκαν συνάδελφοι με 18 χρόνια υπηρεσίας και δύο παιδιά, σύζυγοι στρατιωτικών, μέλη ΟΤΑ, με προβλήματα υγείας κτλ., προσελήφθηκαν 17 αναπληρωτές δάσκαλοι.

β) στην Καρδίτσα, όπου δεν αποσπάστηκαν συνάδελφοι με 10 χρόνια υπηρεσίας και δύο παιδιά ή με 17 χρόνια και ένα παιδί, προσελήφθηκαν ως αναπληρωτές 6 δάσκαλοι και 20 νηπιαγωγοί.

γ) Στην Α΄ Θεσσαλονίκης όπου δεν αποσπάστηκαν συνάδελφοι με 10 χρόνια υπηρεσίας και δύο παιδιά προσελήφθηκαν 30 αναπληρωτές δάσκαλοι.

Το ίδιο παρατηρείται και σε πολλές άλλες περιοχές. Όταν το ΚΥΣΠΕ, με εισήγηση της Υπηρεσίας, δεν αποσπά εκπαιδευτικούς με σοβαρά προβλήματα σε συγκεκριμένες περιοχές, και η ίδια η Υπηρεσία έρχεται και διορίζει αναπληρωτές στις αντίστοιχες περιοχές, επί της ουσίας τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς και ταυτόχρονα υποβαθμίζει το κύρος και την αξιοπιστία του Συμβουλίου.

Τα παραπάνω είναι πρωτόγνωρα, πρωτοφανή, ανεπίτρεπτα και απαράδεκτα. Αποδεικνύουν την έλλειψη προγραμματισμού και υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών θεμάτων. Είναι να απορεί κανείς με τους ερασιτεχνισμούς του Υπουργείου Παιδείας. Αφού δε γνωρίζουν, γιατί δε ρωτούν;

Ως αιρετός, κατέθεσα πρόταση στο ΚΥΣΠΕ για να συζητηθούν σήμερα οι αιτήσεις απόσπασης (επανεξετάσεις και νέες αιτήσεις).

Δυστυχώς το ΚΥΣΠΕ δεν εξέτασε τις αιτήσεις αυτές ώστε να συζητηθούν και να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για τις περιοχές στις οποίες διορίστηκαν αναπληρωτές και ανέβαλλε τη συζήτηση για την επόμενη Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: