Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Τι γιορτάζει το ΠΑΣΟΚ;

Τι γιορτάζει το ΠΑΣΟΚ;

Του Σωκρατη Tσιχλια

Δύο ημέρες πριν το κυβερνών κόμμα γιορτάσει τα 36α γενέθλιά του, ένας ηλικιωμένος κύριος προσήλθε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη Siemens. Οι φωτογραφίες τον δείχνουν εμφανώς εξουθενωμένο, ενώ τα μάτια του κοιτούν κάτω, αποφεύγοντας τον φακό. Πρόκειται για τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ, κ. Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τη νεοκλασική του κατοικία στη γειτονιά της Ακρόπολης, που του στοίχισε την κομματική του ιδιότητα, αρνήθηκε προχθές οποιαδήποτε σχέση -δική του ή των συνεργατών του- με το σκάνδαλο της Siemens. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, που το επίμαχο διάστημα διετέλεσε υπουργός Αμυνας και Ανάπτυξης, ισχυρίστηκε ότι όσα του καταμαρτυρούν οφείλονται σε «σχέδιο πολιτικής μου εξόντωσης από συμφέροντα που μάχονται την πολιτική και τους πολιτικούς. Με κατεδάφισαν, με διέλυσαν». Δεν κατονόμασε βεβαίως τα συμφέροντα που τον κυνηγούν...

Είναι φυσικό λοιπόν ότι ο πρώην υπουργός, με βαριές σκιές να στοιχειώνουν πλέον την πολιτική του σταδιοδρομία, δεν θα πάρει μέρος στα φετινά γενέθλια του ΠΑΣΟΚ. Είμαι βέβαιος ότι ούτε για αυτόν ούτε για κανέναν άλλον από τους ισχυρούς του παλιού ή του νεότερου ΠΑΣΟΚ δεν θα μάθουμε ποτέ τίποτα. Καμία απορία δεν θα λυθεί. Καμία υποψία δεν θα διαλυθεί. Καμία κατηγορία δεν θα οδηγηθεί στη λύση. Ενα πέπλο σιωπής και συνενοχής καλύπτει το πολιτικό σύστημα και οι ελάχιστες ρωγμές που εμφανίζονται κλείνουν αμέσως. Οι λιγοστές παραπομπές στη Δικαιοσύνη, οι επιτροπές, οι δηλώσεις και οι διαγραφές μοιάζουν περισσότερο με τελετές καθησύχασης του πλήθους. Τόσο το εορτάζον ΠΑΣΟΚ όσο και το άλλο κόμμα εξουσίας, η Νέα Δημοκρατία, όσοι δηλαδή έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής, δεν θα δώσουν ποτέ καμιά πειστική εξήγηση για το σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος και τους αξιωματούχους του. Αυτό το ίδιο σύστημα που μας έφερε εδώ, που δεν έχει το κουράγιο να κοιταχτεί στον καθρέφτη, φιλοδοξεί να βγάλει την Ελλάδα από τη δεινή κρίση στην οποία έχει περιέλθει. Για την ώρα, την κρατά βυθισμένη στην ολέθρια ύφεση και την ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: