Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ κ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ

κ. ΠΑΓΚΑΛΕ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ( ΛΕΩ "ΠΙΘΑΝΟΝ" ΔΙΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗ. ΠΑΝΤΩΣ, ΠΟΛΛΟΙ - ΦΟΒΟΥΜΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ - ΜΑΚΡΑΝ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ)

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΔΙΟΡΙΖΕ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕ ΤΟΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ( ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ. ΑΠΛΑ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΤΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΤΟ ΔΙΟΓΚΩΣΑΤΕ).

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΤΟΤΕ κ. ΠΑΓΚΑΛΕ?

Ή ΑΡΓΗΣΑΤΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ?

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=10321

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: «Αχρηστοι δύο στους τρεις» ...οι δημόσιοι υπάλληλοι!

25/09/2010 - 11:55

Νέες βόμβες κατά του Δημοσίου εξαπέλυσε ο Θ. Πάγκαλος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «άχρηστο» και αντιπαραγωγικό το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων και μίλησε για φαυλοκρατία διορισμών.
Νέες βόμβες κατά του Δημοσίου τομέα επεφύλασσε ο Θόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών, μίλησε με μελανά χρώματα για τη σκοπιμότητα της μονιμότητας και περιέγραψε την ανάγκη να «αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς».

Λίγες ημέρες μετά το «μαζί τα φάγαμε, με διορισμούς», φράση που τείνει να γίνει εμβληματική του έτους, ο κ. Πάγκαλος κλήθηκε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτές:

«Επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους (...) Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι» είπε ο κ. Πάγκαλος προσθέτοντας ότι η φράση «μαζί τα φάγαμε» σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα για:

Να υπάρξουν «αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης και εξέλιξης σε όλο το Δημόσιο».
Να κατανοηθεί από τους πολίτες ότι το Δημόσιο «διανέμει, καταναλώνει, αλλά δεν παράγει. «Μου μιλάνε για εργαζόμενους στο δημόσιο. Ποιους εργαζόμενους; Οι εργαζόμενοι παράγουν κάτι», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης: «Η τεράστια πλειονότητα των πολιτών, αυτοί που μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του έθνους είναι ο ιδιωτικός τομέας, όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Ο κ. Πάγκαλος περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σκοπιμότητα της μονιμότητας: «Καθιερώθηκε για να εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν να στρέφουν το κράτος εις βάρος των πολιτών», είπε και πρότεινε αποκλεισμό κομματικών ή πολιτευόμενων στελεχών από κρίσιμους τομείς του δημοσίου.

Επανέλαβε την παλιά του θέση να καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης ώστε να πάψει να αποτελεί η ψήφος αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ βουλευτών και πολιτών (με συνηθέστερη κατάληξη έναν διορισμό).

Προσπάθησε ωστόσο να αφαιρέσει από το ΠΑΣΟΚ ιστορικές ευθύνες ως προς τη διόγκωση του δημοσίου, λέγοντας: «Το 1981 το 60% των πολιτών είδε απλώς να αίρεται η απαγόρευση πρόσβασης στο δημόσιο. Υπήρχε ακόμη πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων (...) Το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να είναι πάντα συνεπές με τον εαυτό του, έφερε ωστόσο το ΑΣΕΠ».

Έχω σκοπό να συνεχίσω να λέω τα αυτονόητα», παρατήρησε, ενώ χαρακτηριστικό ήταν και το ύφος της απάντησής του όταν του επισημάνθηκε ότι η πρόσφατη απογραφή έδειξε 700.000 δημοσίους υπαλλήλους έναντι του ενός εκατομμυρίου που εκείνος επικαλέστηκε. «Ναι αλλά αν βάλουμε μέσα ΔΕΚΟ.. μέκο και σέκο...».

Ο κ. Πάγκαλος είπε ακόμη:

Για τον Αντώνη Σαμαρά:
«Δεν κάνει για πρωθυπουργός. Είναι εκδικητικός και αυταρχικός και έχει επιδείξει ξανά τέτοια συμπεριφορά. Θέλει να εκδικηθεί το ΠΑΣΟΚ απειλώντας με εξεταστική για το Μνημόνιο επειδή αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής δέχεται μία επίθεση για την υπόθεση Βατοπεδίου, η οποία δεν προέρχεται ωστόσο από το ΠΑΣΟΚ».

Για τη φορολογική περαίωση:
«Δεν την παραδέχομαι ως λύση, αλλά η κυβέρνηση αναγκάστηκε να φθάσει εκεί προφανώς υπολογίζοντας ότι το κόστος των ελέγχων ή της περάτωσης δια της δικαστικής οδού των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι μικρότερο από τη λύση της περαίωσης.

Για τη σχέση του με τον Γ. Ραγκούση:
«Δεν υπήρχε πεδίο αντιπαράθεσης με τον κ. Ραγκούση, αυτό εφευρέθηκε από τον Τύπο (...)Με τον κ. Ραγκούση υπάρχει σύμπτωση απόψεων. Συμφωνούμε και οι δύο να αδυνατίσει το δημόσιο, να απαλλαγεί από το περιττό βάρος επιτροπών, άχρηστων φορέων, κλπ».

ΕΘΝΟΣ 25/9/2010


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αχρηστοι δύο στούς τρείς οι βουλευτές ........