Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η κοινωνική αλληλεγγύη στα χρόνια του ΔΝΤ

Kλειστή η σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη

Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη απόδειξη της ανυπαρξίας “κράτους πρόνοιας”;
  • ΑΙΣΧΟΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ σχολείο ΤΥΦΛΩΝ της Β.ΕΛΛΑΔΑΣ.
Το κουδούνι δεν χτύπησε σήμερα για τα παιδιά της Σχολής Τυφλών, καθώς τα μακροχρόνια οικονομικά προβλήματα κράτησαν κλειστές της πύλες του ιδρύματος.
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων της σχολής προχώρησε σε συμβολική κατάληψη της Σχολής, έχοντας ως..συμπαραστάτες τους εργαζόμενους, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, αφού έχουν να πληρωθούν πάνω από 8 μήνες.
Το έλλειμμα της Σχολής Τυφλών ανέρχεται μέχρι στιγμής στο ένα εκατομμύριο ευρώ, οι προμηθευτές είναι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι επανειλημμένες προσπάθειες επίλυσης του διαχρονικού – όπως το χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι – οικονομικού προβλήματος, απέβησαν άκαρπες.
«Καλούμε την Πολιτεία να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της σχολής και να αποκαταστήσει την πολύχρονη ανισότητα, σε σχέση με το αντίστοιχο ίδρυμα των Αθηνών που είναι ΝΠΔΔ και χρηματοδοτείται κανονικά», ανέφερε ο Νίκος Βασιλείου, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων.
Στο πλευρό των παιδιών ο Αλ.Τσίπρας
Στο πλευρό των παιδιών αλλά και των γονιών τους και των εργαζομένων, βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τη σχολή και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Είναι προφανές ότι το Μνημόνιο, η τρόικα, οι τεχνοκράτες δεν αντιλαμβάνονται τις κοινωνικές ανάγκες. Κοινωνική πρόνοια, κοινωνική υποστήριξη είναι πολυτέλεια γι’ αυτούς», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση της τρόικας μετατρέπεται σε κυβέρνηση κοινωνικής αναλγησίας».Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα για την επαναλειτουργία της Σχολής και ζήτησε άμεσες απαντήσεις από την κυβέρνηση, ώστε να καλυφθούν τα χρέη.
Hellenic Space

Δεν υπάρχουν σχόλια: