Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

κ. Πρόεδρε της ΔΕΘ, έχεις μήνυμα απ΄τον Ηρόδοτο

Μια και απ΄ότι φαίνεται ο φιλοσκοπιανός πρόεδρος της ΔΕΘ έχει αυτές τις μέρες την τιμητική του στα σχόλια, όσων ανησυχούν για την εξέλιξη του σκοπιανού ζητήματος, θα του αφιερώσω το παρακάτω κείμενο, μπας και καταλάβει ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες είναι Έλληνες, και ως εκ τούτου οι Σκοπιανοί, αν είναι Μακεδόνες είναι Έλληνες και τίποτε άλλο.
Το απόσπασμα είναι από το ιστορικό βιβλίο «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» που έγραψε ο Ηρόδοτος.Διαβάστε λοιπόν, τι γράφηκε για την καταγωγή των Μακεδόνων, περισσότερα από 2.700 χρόνια πρίν.«Ότι οι από του Περδίκκου καταγόμενοι είναι Έλληνες, ως και οι ίδιοι λέγουν, και εγώ το γνωρίζω, αλλά και επιπλέον θα αποδείξω είς τα επόμενα κεφάλαια ότι είναι Έλληνες. Άλλωστε και οι διευθύνοντες τους εν Ολυμπία αγώνες των Έλλήνων, απεφάνθησαν ότι ούτω έχουν τα πράγματα. ΄Όταν δηλαδή ο Αλέξανδρος, ηθέλησεν να λάβη μέρος εις αυτούς ως αθλητής και προς τούτο κατήλθε εις Ολυμπίαν, οι Έλληνες ανταγωνισταί του , εζήτησαν ν΄αποκλεισθεί ισχυριζόμενοι ότι ο αγών δεν διεξάγεται με βαρβάρους αλλά με Ελληνας. Αφού όμως ο Αλέξανδρος απέδειξεν ότι είναι Αργείος τότε εκρίθη ότι είναι Έλλην και λαβών μέρος είς τον αγώνα δρόμου ήλθεν ισόπαλος με τον πρώτον. Ταύτα ούτως εγένοντο.»Δεν είναι όμως μόνον αυτό το εδάφιο. Ο Ηρόδοτος, πριν από το κείμενο αυτό παραθέτει απάντηση του Αλεξάνδρου, γιου του Αμύντα σε πρέσβεις του Δαρείου, στο οποίο αναφέρει ότι είπε ο Αλέξανδρος. «… να είπετε εις το πέμψαντα υμάς βασιλέα ότι ανήρ Έλλην, ύπαρχος της Μακεδονίας σας υπεδέχθη…» Πως χαρακτήρισε λοιπόν ο Αλέξανδρος του Αμύντα τον εαυτό του; «..ανήρ Έλλην…Μετά και από αυτό το εδάφιο αγαπητέ επισκέπτη, η φιλοσκοπιανή στάση του προέδρου της ΔΕΘ, η υποστήριξη του δηλαδή στο ανιστόρητο επιχείρημα ότι αυτοί (οι Σκοπιανοί) είναι«Μακεδόνες» δεν είναι κραυγαλέα ενέργεια υποστήριξης ανθελληνικών σχεδίων; Τον άνθρωπο αυτόν τον τοποθέτησε ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Έλλάδος, Γιώργος Παπανδρέου. Δεν είναι και αυτή με την σειρά της κραυγαλέα ενέργεια υποστήριξης ανθελληνικών σχεδίων; Είναι, και παραείναι.Σήμερα χαρίζουμε το όνομα Μακεδονία, άλλα αύριο θα είναι το χειρότερο, που θα είναι η αποδοχή της εθνικότητας των σκοπιανών ως ¨Μακεδονικής». Νάστε σίγουροι, ότι και αυτό το έργο θα το αναλάβει ο ελληνόφων Γ. Παπανδρέου. 

cummulus στον ουρανό της Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: