Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Χάλκινο μετάλλιο για δύο Ελληνόπουλα στην 4η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής


Χάλκινο μετάλλιο και μία τιμητική διάκριση είναι ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στην 4η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, που διεξάγεται στο Πεκίνο από τις 12 έως τις 21 Σεπτεμβρίου.
Οι μαθητές Ορφέας Βουτυράς από την Αθήνα και Γιώργος Λιούτας από τα Τρίκαλα κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ο Νίκος Φλεμοτόμος από την Αθήνα απέσπασε τιμητική διάκριση. Στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν 22 χώρες από την Ευρώπη, την Ασία και τη Ν. Αμερική, με 110 μαθητές.

Οι δύο "χάλκινοι ολυμπιονίκες" κατάφεραν να συγκεντρώσουν ποσοστό 75% στη συνολική βαθμολογία των εξετάσεων που έγιναν στο πλανητάριο του Πεκίνου. Μεταξύ άλλων τους ζητήθηκε να βρουν την ακριβή ημερομηνία του έτους, σύμφωνα με συγκεκριμένη διάταξη των αστεριών στον ουρανό. Η ελληνική "ντριμ τιμ" σχηματίστηκε μετά από πολύ απαιτητικές εξετάσεις που οργάνωσε η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος στο Βόλο, με συμμετοχή 100 μαθητών απ όλη τη χώρα.

Την ελληνική αποστολή, στην οποία συμμετείχαν επίσης η Δέσποινα Παζούλη από τη Δράμα και ο Στέφανος Τύρος από την Καλαμάτα, προετοίμασαν ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ και πρωτεργάτης στη δημιουργία του διεθνούς θεσμού, Γιάννης Σειραδάκης, ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λουκάς Ζαχείλας, ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής ΑΠΘ, Χαράλαμπος Βάρβογλης, ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Μελίδης, οι φοιτητές του τμήματος Φυσικής ΑΠΘ Γιώργος Βαλογιάννης και Αγγελος Τσιάρας, ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αλέξανδρος Φιλοθώρος και ο ερασιτέχνης αστρονόμος Αριστείδης Βούλγαρης.

http://www.enet.gr/
το είδαμε στο ΤΑΧΑΛΙΑ
(Ευχαριστώ τον φίλο Μανώλη Τ.)

ΣΧΟΛΙΟ Θάνος Εύη Koukfamily
Συγχαρητήρια στα παιδιά μας. Τιμητικά τους έβαλα στην κατηγορία θεμάτων της Εθνικής ομάδας αφού εκπροσώπησαν άξια την πατρίδα μας.
Συγχαρητήρια και στους καθηγητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: