Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η συμμορία των δωσίλογων του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών …και η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς

Η πρόσφατη πρόταση της Πειραιώς για εξαγορά του Τ.Τ. και της Αγροτικής Τράπεζας αποκαλύπτει το "απόστημα", που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία. Η θρασύτατη αυτή πρόταση δεν έχει μόνον οικονομικές διαστάσεις, αλλά αποκαλύπτει τα πολύ μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα, που μαστίζουν αυτήν τη στιγμή την πατρίδα μας. Στην κυριολεξία φτάσαμε στο σημείο να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν …Χωρίς να φοβάται τη δικαιοσύνη και τον νόμο.
Είναι προφανές πλέον —ακόμα και στον πιο αδαή— ότι κάποιοι Συνέλληνες αντιλαμβάνονται το κράτος σαν ξέφραγο "αμπέλι" και κάθε φορά, που τους χρειάζεται οτιδήποτε, απλώνουν το "χέρι" κι αρπάζουν φιλέτα της κρατικής περιουσίας. Αυτό κάνει σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς. Απλώνει το "χέρι" της στο κρατικό κεφάλαιο για να σωθεί η ίδια και οι μεγαλομέτοχοί της. Η μπατιροτράπεζα, η οποία στην κυριολεξία διατηρείται στη ζωή με κρατικά χρήματα, "απαιτεί" —με ένα πρωτοφανές θράσος— να εξαγοράσει κρατικό κεφάλαιο.
Η Τράπεζα, η οποία πέρασε με το ζόρι και στα όρια —αν και πολύ αμφιβάλουμε γι' αυτό— τα πρόσφατα στρες τεστ, θέλει να εξαγοράσει με "ψίχουλα" όχι μόνον την κρατική τράπεζα, η οποία "πρώτευσε" σ' αυτά τα τεστ, αλλά και την άλλη κρατική τράπεζα, για την οποία δεν έχουν καμία σημασία τα τραπεζικά τεστ, γιατί απλούστατα δεν είναι μια συμβατική τράπεζα, παρά αποτελεί τον πιο ισχυρό χρηματοοικονομικό "μοχλό" ανάπτυξης της εθνικής αγροτικής μας πολιτικής.
Έτσι απλά. Κάποιοι αντιλαμβάνονται το κράτος σαν κωλοχανείο και κάνουν ό,τι θέλουν. Ούτε στις "δημοκρατίες" της υποσαχάριας Αφρικής δεν γίνονται αυτά. Ούτε καν στα καζίνο. Μόνον στους πάγκους των παπατζήδων γίνεται να ποντάρουν οι από "έξω" εις βάρος αυτού που κάνει το "παιχνίδι" και υπέρ ακόμα κι αυτών, που είναι δεδομένο ότι χάνουν σ' αυτό. Μόνον τραμπούκοι μπορούν να το κάνουν αυτό εις βάρος απατεώνων παπατζήδων.
Αυτό ακριβώς γίνεται στην περίπτωση της Πειραιώς. Μια "πεθαμένη" τράπεζα, όπως η Πειραιώς, βρίσκει έναν ξένο "επενδυτή", για να συνεχίσει τη χαμένη της "παρτίδα". Στην πραγματικότητα για να μεταφέρει το "θανατικό" της σε αντιπάλους της, οι οποίοι δεν είναι "άρρωστοι". Ο "πεθαμένος" βρήκε έναν τοκογλύφο του εξωτερικού —άγνωστο υπό ποιους όρους και μετά από ποιες μυστικές συμφωνίες— και τον βάζει στα "άβατα" της ελληνικής οικονομίας.
Ένας τοκογλύφος, τον οποίον δεν γνωρίζουμε ούτε καν ποιος είναι, τον παίρνει η τράπεζα του Σάλλα και του παραδίδει τη διαχείριση και άρα την τύχη των καταθέσεων εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών. Του παραδίδει τη διαχείριση δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ανήκουν σε απλούς πολίτες, οι οποίοι ούτε γνωρίζουν αυτόν τον τοκογλύφο ούτε επέλεξαν να τον γνωρίζουν, εφόσον για τα χρήματά τους επέλεξαν την κρατική διαχείριση και ασφάλεια. Στις κρατικές τράπεζες εμπιστεύτηκαν τα χρήματα τους και όχι στον αποτυχημένο τοκογλύφο Σάλλα και στους πετυχημένους ξένους "κολλητούς" του.
Με λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ κάποιος ξένος θέλει ν' "αγοράσει" πάνω από το 10% της "ζωντανής" ελληνικής τραπεζικής αγοράς και με αυτόν τον τρόπο θα "ζωντανέψει" και το 12,2% του υποτιθέμενου μεριδίου του "ζόμπι" της Πειραιώς. Θα αναλάβει να διαχειρίζεται τα 22 δισεκατομμύρια των καταθέσεων της Αγροτικής Τράπεζας και τα 12,5 δισεκατομμύρια των καταθέσεων του Τ.Τ. Προσθέτοντας σε αυτό το ποσό και τα 30 δις των καταθέσεων της Πειραιώς, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο θεαματικά. Με λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ κάποιοι ξένοι τοκογλύφοι θα διαχειρίζονται και θα αποφασίζουν για πάνω από 22+12,5+30= 64,5 δις ελληνικού χρήματος.
Στα διαχειριστικά κέρδη αυτού του τεράστιου ποσού των ιδιωτικών καταθέσεων να προσθέσουμε ότι θα βάλουν επιπλέον "χέρι" και στο κρατικό χρήμα. Γιατί; Γιατί, αντιπροσωπεύοντας ένα τεράστιο ποσοστό της τραπεζικής αγοράς, θα διεκδικούν ένα ανάλογο ποσοστό σε όλες τις κρατικές "βοήθειες" για τη σωτηρία του τραπεζικού κλάδου. Θα "τσεπώνουν" όλες τις κρατικές βοήθειες, οι οποίες θα προβλέπονται για την επιβίωση του νέου μικτού ομίλου των "ζωντανών" και "πεθαμένων". Τον νέο "νεκροζώντανο" όμιλο, ο οποίος θα ελέγχει το 23% της ελληνικής τραπεζικής αγοράς και άρα θα έχει το αντίστοιχο μερίδιο από τα δεκάδες δις που αυτή θ' απορροφά από τα κρατικά ταμεία.
Εκτός αυτού η συμμορία των τοκογλύφων θα έχει το δικαίωμα να παίξει και παιχνίδια κερδοσκοπίας. Με τη γρήγορη εξαγορά των υγιών κρατικών τραπεζικών οργανισμών και τα κατάλληλα "παπαγαλάκια" των ΜΜΕ, θα θησαυρίσει και στο χρηματιστήριο. Ο σημερινός "πεθαμένος" θα πουληθεί για "αθλητής". Τα σημερινά άχρηστα "μετοχοκομφετί" της ημιθανούς Πειραιώς, θα πουληθούν για πραγματικές μετοχές ζωντανής τράπεζας. Ήδη άρχισε το παιχνίδι της "φούσκας". Ήδη "αγοράζουν" και "πουλούν" μεταξύ τους μετοχές της Πειραιώς οι μεγαλομέτοχοί της, μέχρι να δώσουν "ανοδικές" τάσεις στις μετοχές και να γίνει παιχνίδι. Αυτό θα κάνουν σ' αυτό το κρίσιμο διάστημα. Θα παίζουν μεταξύ τους μέχρι να "τσιμπήσουν" οι άσχετοι και στο τέλος θα τους φορτώσουν τον "μουντζούρη".
Αυτό είναι το ζητούμενο. Να ξεφορτωθούν τη "σαβούρα", που είναι οι μετοχές της Πειραιώς. Ήδη ξεκίνησαν τη διαδικασία. Μεταξύ τους "αύξησαν" τις αξίες των μετοχών της Πειραιώς, εξαιτίας δήθεν των φημών για την πρόταση εξαγοράς του Τ.Τ. και της Αγροτικής. Στόχος της συμμορίας των τοκογλύφων και των σημερινών μεγαλομετόχων της Πειραιώς είναι να πάρουν όλα τα μπόνους από το "παιχνίδι" του χρηματιστηρίου, το οποίο θα δει για ακόμα μια φορά το θαύμα των "παραλυτικών" που θα καλπάζουν. Όλα αυτά χτισμένα πάνω στο "παράλογο". Επενδύοντας στην "ταχύτητα" του "πεθαμένου". Επενδύοντας στην υποτιθέμενη θέση της υποτιθέμενης τράπεζας Πειραιώς. Της τράπεζας, που υπό φυσιολογικές συνθήκες πάνω της δεν θα πόνταρε ούτε ισοβίτης.
Αυτό, το οποίο πρέπει να γνωρίζει ο αναγνώστης, είναι ότι μπλέξαμε ως λαός με τις ιδιωτικές τράπεζες και δεν θα ξεμπλέξουμε εύκολα. Οι τράπεζες αυτές συνωμοτούν εις βάρος του λαού και έχουν εξαγορασμένους τους πάντες. Αυτές οι τράπεζες έχουν πολύ συγκεκριμένους λόγους να συνωμοτήσουν εις βάρος των δημόσιων τραπεζικών ιδρυμάτων. Είναι βέβαιον, δηλαδή, ότι δεν θα σωθούν εύκολα από τα "νύχια" τους ούτε το Τ.Τ. ούτε η Αγροτική Τράπεζα. Γιατί; Γιατί η ύπαρξή τους δεν αφορά μόνον την Τράπεζα Πειραιώς. Αφορά το σύνολο της άγριας "αγέλης" των ιδιωτικών τραπεζών, που μαζί με το ΔΝΤ "σπρώχνουν" σ' αυτήν την εγκληματική ιδιωτικοποίησή τους. Είναι μονόδρομος γι' αυτούς η γρήγορη ιδιωτικοποίηση αυτών των τραπεζών, γιατί αυτές οι κρατικές τράπεζες —και μόνον που υπάρχουν— απειλούν την επιβίωση των ιδιωτικών τραπεζών.
Αυτό, για να το καταλάβει κάποιος, θα πρέπει να γνωρίζει τα δεδομένα του τραπεζικού συστήματος. Ποια είναι αυτά τα δεδομένα; Οι τράπεζες σήμερα επιβιώνουν στην κυριολεξία με κρατικά χρήματα. Για όσο διάστημα τούς δίνονται αυτά τα χρήματα, αυτές όχι μόνον θα επιβιώνουν, αλλά θα δίνουν και "μπόνους" στα στελέχη τους. Ποια όμως είναι η βασική προϋπόθεση, για να ρέουν αυτά τα κρατικά χρήματα στα ταμεία τους; Το "άλλοθι", που έχει η εξουσία, για να τους δίνει χρήματα, είναι η προστασία των καταθέσεων των πολιτών. Υποτίθεται, για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες και παρασύρουν στην καταστροφή τους πολίτες καταθέτες τους, παίρνουν κρατικά χρήματα. Άρα; Άρα, για να συνεχίσουν να παίρνουν χρήματα, θα πρέπει να συνεχίσουν να έχουν καταθέτες. Θα πρέπει να συνεχίσουν να διατηρούν υπό την ομηρία τους τούς πολίτες.
Η ύπαρξη και μόνον κρατικών τραπεζών τους απειλεί με απόλυτη καταστροφή, γιατί απλούστατα δίνουν επιλογή τους "ομήρους". Αν για λόγους ασφαλείας μετακινηθούν οι περισσότεροι των καταθετών στις κρατικές τράπεζες, παύει να υπάρχει το δεδομένο, που δίνει "άλλοθι" στη διεφθαρμένη εξουσία να χρηματοδοτεί τις ιδιωτικές. Αν πραγματοποιηθεί μια τέτοια "μετακίνηση" των καταθετών, αυτό μπορεί να καταστρέψει τις ιδιωτικές τράπεζες μέσα σε μια μέρα. Σε μια τέτοια περίπτωση το κράτος απλά θα κληθεί να πληρώσει το "εγγυημένο" ποσό και να "συμμαζέψει" τα εκατομμύρια των καταθετών στα κρατικά τραπεζικά ιδρύματα.
Μικρό το κακό… θα έλεγε κανείς. αν σκεφτεί κάποιος ότι ήδη το κράτος, με τα χρήματα που τους έχει δώσει —δήθεν για να επιβιώσουν—, στην πραγματικότητα έχει "εξαγοράσει" ένα μεγάλο μέρος των ιδιωτικών καταθέσεων, χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό για να τις προστατεύσει. Αν προσθέσει κάποιος τα "πακέτα" διάσωσης, τα οποία ήδη έχουν δοθεί σε σχέση με το σύνολο των καταθέσεων και των εγγυημένων καταθέσεων, εύκολα αντιλαμβάνεται την απάτη. Εύκολα αντιλαμβάνεται ότι έχουμε πληρώσει χρυσάφι για το τίποτε. Έχουμε πληρώσει χρυσάφι, για να εξακολουθούν να παριστάνουν τους τραπεζίτες οι Σάλλες και οι Νανόπουλοι. Έχουμε πληρώσει χρυσάφι, για να εξακολουθούν να έχουν περιουσίες οι Βαρδινογιάννηδες και οι Λάτσηδες.
Ο αναγνώστης αρχίζει κι αντιλαμβάνεται πόσο θεμελιώδες είναι για τις ιδιωτικές τράπεζες να "σβήσουν" από τον χάρτη της οικονομίας τις δημόσιες τράπεζες. Να τις "σβήσουν" με συνοπτικές διαδικασίες. Γι' αυτόν τον λόγο από κοινού συνωμοτούν εις βάρος τους —σε συνεργασία και με τη διεφθαρμένη πολιτική εξουσία—. Για εμάς είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι έχουν "αποφασίσει" να δώσουν τα τραπεζικά αυτά ιδρύματα στην Πειραιώς των Βαρδινογιάννηδων. Γιατί; Γιατί ο μόνος, ο οποίος θα μπορούσε να τους σταματήσει, είναι ο Λάτσης και αυτός δεν θα το κάνει. Γιατί; Γιατί ο Λάτσης πήρε τα ΕΛΠΕ ως δώρο και ακόμα φωνάζουν γι' αυτό οι Βαρδινογιάννηδες. Οι Βαρδινογιάννηδες θεωρούν ότι το κράτος τους "χρωστάει" δώρο και τώρα είναι η ευκαιρία να τους το δώσει.
Γι' αυτόν τον λόγο έχουν από καιρό στήσει έναν "βρόχο" γύρω από τα μελλοντικά τους θύματα. Έναν "βρόχο" προσώπων τα οποία συνδέονται είτε προσωπικά με τους ίδιους τους Βαρδινογιάννηδες είτε με τις επιχειρήσεις τους. Ένα κύκλωμα προσώπων που ήταν είτε φίλοι είτε υπάλληλοι των Βαρδινογιάννηδων. Των Βαρδινογιάννηδων που είναι οι ιδιοκτήτες της Πειραιώς. Των Βαρδινογιάννηδων τους οποίους ως οικογένεια στην τράπεζα τους αντιπροσωπεύει ως αντιπρόεδρός της ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Γύρω από αυτά τα πρόσωπα έχει στηθεί ένα δίκτυο ανθρώπων, που έχει ως στόχο να "φάει" το κρατικό κεφάλαιο.
Ποιος ήταν ο πρώην Πρόεδρος του Τ.Τ.; Ο Φιλιππίδης, ο οποίος κατά "σύμπτωση" ήταν ο διορισμένος από τους Βαρδινογιάννηδες πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Ποιος είναι ο νυν Πρόεδρος του Τ.Τ.; Ο Κλεάνθης Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν συμμαθητής, φίλος και γείτονας του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ποιος είναι σήμερα ο πρόεδρος της Αγροτικής Τράπεζας, ο οποίος θα αμυνθεί στην "επίθεση" της Πειραιώς; Ο Πανταλάκης, ο οποίος ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της Πειραιώς των Βαρδινογιάννηδων. Ποιος είναι σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, που θα κρίνει την Πειραιώς και θ' αποφασίσει για την τύχη των κρατικών τραπεζών; Ο Προβόπουλος, ο οποίος ήταν ο β’ αντιπρόεδρος της Πειραιώς των Βαρδινογιάννηδων.
Κατά "σύμπτωση" όλοι αυτοί, οι οποίοι πρέπει ν' αγωνιστούν, για να προστατεύσουν την κρατική περιουσία, έχουν κέρδη από την εξαγορά της. Ειδικά εάν αυτή η εξαγορά γίνει από την Πειραιώς. Γιατί; Γιατί εκτός των άλλων ήταν και εξακολουθούν να είναι μεγαλομέτοχοι της Πειραιώς. "Εγκλωβισμένοι" μεγαλομέτοχοι, όπως είδαμε πιο πάνω. Πόσο "εγκλωβισμένοι"; Σαν τα ποντίκια σε ένα καράβι που πήρε φωτιά μεσοπέλαγα. Ο Προβόπουλος για παράδειγμα έχει στην κατοχή του 225.701 μετοχές τις οποίες αγόρασε αντί 4.289.713 € και σήμερα αξίζουν 735.785€. Ο Πανταλάκης με την σειρά του έχει στην κατοχή του 296.972 μετοχές τις οποίες αγόρασε αντί 4.606.689 € και σήμερα αξίζουν 968.129€.
Υπάρχει λοιπόν θέμα για τον εισαγγελέα ή για την επιτροπή κεφαλαιαγοράς να διερευνήσει την υπόθεση; Γνώριζαν ή δεν γνώριζαν όλοι αυτοί τα σχέδια του Σάλλα; Τα σχέδια τα οποία μόλις ανακοινώθηκαν διπλασίασαν τις αξίες των μετοχών τους; Μια ανακοίνωση του Σάλλα αρκούσε για να μετατρέψει τα πεθαμένα και φθίνοντα 735.785€ σε ένα ολοζώντανο και με αυξητικές τάσεις 1.471.570€. Από αυτά και μόνον μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο πολύ "αιφνιδιάστηκαν" όλοι αυτοί από την πρόταση του Σάλλα. Μιλάμε για πραγματικό "αιφνιδιασμό" από κάποιον, με τον οποίο μέχρι πριν λίγους μήνες έπαιζαν καρπαζιές μεταξύ τους και έχουν κοινές μετοχές στο ίδιο "μαγαζί". Δεν γνώριζε ούτε ο Προβόπουλος ούτε ο Πανταλάκης τι ακριβώς "δώρο" τους ετοίμαζε ο Σάλλας.
Μόνον αυτά να σκεφτεί ο αναγνώστης, μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει ο όρος "ασυμβίβαστα". Μιλάμε για τον ορισμό του "ασυμβίβαστου", όταν αυτός, ο οποίος "αποφασίζει", έχει άμεσο κέρδος από την "απόφασή" του. Όταν αυτός, ο οποίος καλείται να προστατεύσει τα κρατικά συμφέροντα, έχει άμεσα προσωπικά κέρδη όταν τα ξεπουλάει. Ο Προβόπουλος και ο Πανταλάκης έχουν "χασούρα" από τις μετοχές τους στην Πειραιώς τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια ο καθένας. "Σκουπίδια" έχουν στα χέρια τους τώρα και το γνωρίζουν. Γνωρίζουν επίσης ότι είναι υπάλληλοι, οι οποίοι δεν θα έχουν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον για να "ρεφάρουν". Η τελευταία τους ευκαιρία για να πιάσουν καλή τιμή για τις μετοχές τους είναι η εξαγορά του Τ.Τ. και της Αγροτικής Τράπεζας από την Πειραιώς.
Για λόγους λοιπόν προσωπικών συμφερόντων θα υποστηρίξουν την ολέθρια για τα συμφέροντα του λαού εξαγορά. Επιπλέον όμως είναι και τραπεζίτες και με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετήσουν τον κλάδο τους. Ειδικά ο Προβόπουλος, ο οποίος έθεσε τις υπηρεσίες του ανώτατου κρατικού τραπεζικού οργάνου στη διάθεση των τοκογλύφων συναδέρφων του. Τον προδοτικό ρόλο του Προβόπουλου μπορεί να τον καταλάβει κάποιος, αν σκεφτεί πώς συνδέονται τα συμφέροντα των τραπεζών με το ΔΝΤ. Αν δηλαδή καταλάβει πώς το ΔΝΤ εξυπηρετεί τις ιδιωτικές τράπεζες, θα καταλάβει γιατί ήταν αυτές, οι οποίες μας "έσυραν" στην κυριολεξία στα "δίκτυα" του. Οι τράπεζες μας πήγαν στο "σφαγείο" του ΔΝΤ.
Γιατί έγινε αυτό; Γιατί το ΔΝΤ είναι ο μηχανισμός, ο οποίος θ αναγκάσει το κράτος να εκποιήσει την περιουσία του, για να ξεπληρώσει τα "αέρινα" ομόλογα, που κρατάνε στα χέρια τους οι τοκογλύφοι που του δάνεισαν. Τα τοκογλυφικά ομόλογα. Όμως, ανάμεσα στους τοκογλύφους, που του δάνεισαν και αισχροκέρδησαν εις βάρος του είναι και οι ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες. Άρα; Άρα έχουν και αυτές οι τράπεζες λόγο να βάλουν το κράτος στο "σφαγείο", προκειμένου να πληρωθούν με τους υπόλοιπους τοκογλύφους. Έχουν κοινά συμφέροντα οι ιδιωτικές τράπεζες με την Goldman Sachs και τα υπόλοιπα κτήνη της κερδοσκοπίας και αντίθετα με τον ελληνικό λαό.
Επιπλέον το ΔΝΤ τούς έχει υποσχεθεί και επιπλέον δώρα. Αν σκεφτεί κάποιος πόση ανάγκη έχουν οι ιδιωτικές τράπεζες το κρατικό χρήμα, θα καταλάβει πόσο σημαντικά είναι αυτά τα δώρα. Εξαιτίας του ΔΝΤ, οι ιδιωτικές τράπεζες εισέπραξαν ήδη 30 δις και θα εισπράξουν άμεσα κι άλλα 10 δις. Όχι μόνον δεν θα επιστρέψουν αυτά που έχουν ήδη πάρει από ένα κράτος, το οποίο κόβει τις συντάξεις των φτωχών, αλλά θα πάρουν άλλα 10 …σαν αρχή. Άρα; Άρα, τις ιδιωτικές τράπεζες τις συνέφερε αυτό, το οποίο δεν συνέφερε τον λαό. Τις συνέφερε το δώρο που τους εξασφάλισε ο Προβόπουλος, ο οποίος αγωνιά να σώσει την προσωπική του περιουσία και την κρατική θεσούλα του.
Συνέφερε τις τράπεζες να μπούμε στο ΔΝΤ. Πώς μπήκαμε στο ΔΝΤ; Σ' αυτό μπήκαμε, εξαιτίας της αδυναμίας δανεισμού της χώρας. Ξαφνικά χάσαμε την πιστοληπτική μας ικανότητα. Αυτό έγινε, γιατί κατά μία διαβολική "σύμπτωση" συνέβηκαν δύο πράγματα ταυτόχρονα. Δύο πράγματα τα οποία δυστυχώς συνέβηκαν μόνο σε εμάς και όχι στις πολύ χειρότερες από εμάς Ιρλανδία ή Πορτογαλία. Αποδείχθηκε πως το δημόσιο έλλειμμα υπερέβαινε το 10% και ταυτόχρονα τα ελληνικά ομόλογα έχασαν απότομα την αξία τους. Κατά "σύμπτωση" γι' αυτά τα δύο πράγματα ευθύνεται αποκλειστικά ο Προβόπουλος.
Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ελληνικής οικονομίας ο Προβόπουλος έπαθε κρίση ειλικρίνειας. Αυτός βγήκε και "αποκάλυψε" την αλήθεια για το έλλειμμα και ταυτόχρονα εξαιτίας της δικής του τράπεζας εξευτελίστηκαν τα ελληνικά ομόλογα. Η τράπεζα του Προβόπουλου επέτρεψε τα παιχνίδια με τα ελληνικά ομόλογα με το γνωστό πλέον Τ10. Ο Προβόπουλος, δηλαδή, ήταν ο μέγας "ευεργέτης" όλων των ιδιωτικών τραπεζών, εφόσον αυτός τους εξασφάλισε τα κρατικά χρήματα του ΔΝΤ. Ο προδότης Προβόπουλος, ο οποίος ήδη έσωσε τη θεσούλα του και σήμερα φιλοδοξεί να σώσει και τις μετοχούλες του.
Αυτός είναι ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα. Ένας πραγματικός υπόκοσμος απόλυτα υποταγμένος στους διεθνείς κερδοσκόπους και στα αφεντικά τους. Οι ιδιωτικές τράπεζες με χρήματα των Ελλήνων έχουν διαλύσει την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία. Οι ιδιωτικές τράπεζες ήταν οι "πεμπτοφαλαγγίτες", που κατέστρεψαν τα πάντα στην Ελλάδα. Αυτές χρηματοδοτήθηκαν από τις Λέσχες των ξένων ιμπεριαλιστών και των τοκογλύφων, για να τους επιτρέψουν να κατακτήσουν στην κυριολεξία τη χώρα μας. Απ' όπου και να τις πιάσεις, θα "λερωθείς". Οι περισσότερες έγιναν χωρίς χρήματα. Ιδρύθηκαν ελέω κράτους και λειτούργησαν με τα χρήματα και τις περιουσίες, τις οποίες άρπαξαν παρανόμως από τους πολίτες. Με τζάμπα εξαγορές πρώην κρατικών τραπεζών και με δανεικά τοκογλύφων ξεκίνησαν το "λειτούργημά" τους. Λεηλάτησαν τους Έλληνες πολίτες, για να ξεπληρώσουν τους ξένους τοκογλύφους και να πλουτίσουν οι δωσίλογοι-μπατίρια, οι οποίοι παρίσταναν τους τραπεζίτες.
Αφέθηκαν να καταστρέφουν τον λαό, γιατί αυτό βόλευε τις Λέσχες τύπου Μπίλντεμπεργκ και τους σημιτοϋπάλληλους των Λεσχών. Με την πληρωμένη προπαγάνδα των τραπεζών κυβέρνησαν την Ελλάδα τόσο οι "σαύρες" του Κολωνακίου όσο και ο "μπουγατσάς" από τη Ραφήνα. Όσο πιο πολύ έκλεβαν, τόσο πιο πολύ τους στήριζαν εις βάρος της λογικής μας. Όσο περισσότερο έκλεβαν οι τράπεζες, τόσο "καταλληλότεροι" γίνονταν κάποιοι άθλιοι. Κανένας δεν τις έλεγχε, γιατί είχαν διαβρώσει τα πάντα. Ακόμα και οι δικαστικοί έπαιρναν το κατιτίς τους. Ας ψάξει κάποιος να βρει πού έκαναν εύκολες και μεγάλες καριέρες τα παιδιά των δικαστικών. Στατιστικά ας το ψάξει και θα βρει τις απαντήσεις του. "Γραμμή" υπήρχε σε εσωτερικές εγκυκλίους τραπεζών να προσλαμβάνονται άμεσα και χωρίς αξιολόγηση προσόντων τα παιδιά των δικαστικών.
Αυτός ήταν ο ρόλος των τραπεζών. Πλήρωναν όλους όσους μπορούσαν να τις εξυπηρετήσουν στην αθλιότητά τους και όλους όσους μπορούσαν να αποχαυνώσουν τον ελληνικό λαό. Αυτοί χρηματοδότησαν την ιδιωτική τηλεόραση. Αυτοί έριξαν τόνους χρημάτων στη διαφήμιση, για να "πανηγυρίζουν" οι δημοσιογράφοι για τη "σωτηρία" μας από το ΔΝΤ. Αυτοί έκαναν πλύση εγκεφάλου στον λαό. Χρηματοδότησαν και ανέδειξαν ό,τι πιο ελεεινό υπήρχε στην ελληνική κοινωνία, προκειμένου ν' αλλάξουν τα πρότυπά της και τον προσανατολισμό της. Γιατί; Για να τη λεηλατήσουν πιο εύκολα. Για να μην αντιστέκεται. Έκαναν πρότυπο "επιτυχίας" —και βέβαια πλούσιο— το κάθε τεμπελόσκυλο της επικράτειας, για να εμφανίζεται σαν βλάκας και κορόιδο ο εργαζόμενος πολίτης.
Οι τράπεζες έβαλαν στα σπίτια μας τον κοινωνικό βόθρο. Πήραν έναν τηλεοπτικό "σωλήνα" βόθρου και με "στόμιο" την τηλεόραση του κάθε σπιτιού πλημμύρισαν τα σπίτια των Ελλήνων με ανώμαλους ανθρώπους, τους οποίους λίγα χρόνια πριν δεν θα τους ανεχόμασταν να περνάνε έξω από τα σπίτια μας. Από τον πρώτο διδάξαντα της "νέας" ελληνικής ζωής τον Κωστόπουλο μέχρι τη σημερινή Τζούλια οι πάντες έγιναν "φίρμες" με κάποια τραπεζική χορηγία. Ο Κωστόπουλος, μέσω τραπεζών, είχε μπει στο χρηματιστήριο με κεφάλαιο ένα τραπέζι και μια καρέκλα. Η Τζούλια κατά "σύμπτωση" έκανε "πορνοσουξέ" στα τηλεοπτικά κανάλια των τραπεζιτών, όταν μπαίναμε στο ΔΝΤ. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε κοινές πορνοστάρ να γίνονται celebrities, που υπογράφουν αυτόγραφα.
Όλα αυτά έγιναν από τις τράπεζες. Χρηματοδοτήθηκαν από τις τράπεζες. Γιατί; Για να οδηγήσουν τον πολίτη στην υπερκατανάλωση που τους συνέφερε, εφόσον χρηματοδοτούσαν τους εμπόρους. Αυτές στην πραγματικότητα κατέστρεψαν την ελληνική παραγωγή, χρηματοδοτώντας το εμπόριο, που οδήγησε στα καρτέλ των πολυεθνικών. Με μια μικρή έρευνα εύκολα μπορεί κάποιος να τις κατηγορήσει για εθνική προδοσία.
Όμως, τα εγκλήματά τους εναντίον της κοινωνίας δεν σταμάτησαν εκεί. Προκειμένου να "γυρνάνε" τα χρήματά τους και να καταγράφουν υπερμεγέθη κέρδη, που οδηγούσαν στα "χρυσά" μπόνους των στελεχών τους, έκαναν εγκλήματα. Χρηματοδοτούσαν διεφθαρμένες κυβερνήσεις, βάζοντάς τες να σπαταλούν χρήματα. Γιατί; Για να χρηματοδοτούν δημόσια έργα, τα οποία τα έπαιρναν οι "κολλητοί" και μεγαλοπελάτες τους. Για να χρηματοδοτούν υπερκοστολογημένες προμήθειες από τους εθνικούς προμηθευτές και τις εταιρείες των ιμπεριαλιστών. Οι ίδιες αυτές τράπεζες οδηγούσαν στον υπερδανεισμό του κράτους, αγοράζοντας με τοκογλυφικούς όρους τα ομόλογά του. Αυτές, για "επενδυτικούς" λόγους, οδήγησαν το κράτος στη σπατάλη και το έφεραν στο χείλος της χρεοκοπίας.
Αυτές βρίσκονται πίσω από τα μεγαλύτερα κοινωνικά εγκλήματα της μεταπολίτευσης. Αυτές κατέστρεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, "παίζοντας" με τα αποθεματικά τους, για να παίρνουν προμήθειες. Αυτές εισέπρατταν υπερκέρδη, βάζοντάς τα στα "τοξικά" περιβάλλοντα. Όσο πιο "τοξικό" το περιβάλλον, τόσο μεγαλύτερες οι προμήθειες των τραπεζών. Αυτές οι ίδιες κατέστρεψαν και το κρατικό σύστημα υγείας. Αυτές χρηματοδοτούσαν τη διαφθορά των νοσοκομείων, για να ενισχύονται τα ιδιωτικά νοσοκομεία των μεγαλοπελατών και συνεταίρων τους. Οι τράπεζες χρηματοδοτούσαν τις φαρμακευτικές εταιρείες, για να διαφθείρουν το προσωπικό των κρατικών νοσοκομείων, προκειμένου να αυξάνονται οι αξίες στα δικά τους νοσοκομεία.
Οι ίδιες αυτές τράπεζες κατέστρεψαν και τους πολίτες ως άτομα. Οι περισσότεροι από τους διοικητές τους θα έπρεπε να είναι φυλακή, εφόσον κατέστρεψαν άπειρους συμπολίτες μας με τα "πανωτόκια", τα "μικρά" γράμματα και τις ψευδείς διαφημίσεις. Τις διαφημίσεις των "τζάμπα" δανείων. Τις διαφημίσεις των τεχνητών αυξήσεων των μισθών. Οι ίδιες αυτές τράπεζες σχεδίασαν και έθεσαν σε εφαρμογή το μεγαλύτερο έγκλημα, που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί εις βάρος των Ελλήνων. Το έγκλημα του χρηματιστηρίου. Αυτές οι τράπεζες ήταν, οι οποίες "δημιούργησαν" με τα χρήματά του κόσμου τη μεγάλη "φούσκα" που τον κατέστρεψε. Αυτές έβαλαν το "τυράκι" του χρηματιστηρίου, για να παρασύρουν τους πολίτες στην παγίδα τους. 30 τρις δραχμές έχασαν οι πολίτες στο χρηματιστήριο και ούτε μία δραχμή όλες οι τράπεζες μαζί. Οι τράπεζες, που έβαλαν τον Σημίτη να πει στους πολίτες …"Ας πρόσεχαν".
Τώρα, που οι εποχές των παχιών αγελάδων πέρασαν και τα ιδιωτικά χρήματα στέρεψαν, δεν θα απαλλαγούμε τόσο εύκολα από αυτές. Οι τράπεζες θεωρούν "καθήκον" μας να τις "ταίζουμε" με κρατικό χρήμα. Θεωρούν τον εαυτό τους κάτι σαν "λειτουργό" της οικονομίας, τον οποίο πρέπει να τον προστατεύουμε όσο κι αν κοστίζει …και πραγματικά κοστίζει ακριβά. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι στην εποχή της μεγάλης κρίσης και της περικοπής των συντάξεων των φτωχών οι τράπεζες έχουν καταφέρει να εισπράξουν από το κράτος πάνω από τριάντα δις ευρώ και περιμένουν κι άλλα από τα χρήματα του ΔΝΤ. Χρήματα για τον συνταξιούχο δεν υπάρχουν, αλλά για τις τράπεζες υπάρχουν άφθονα. Τόσο άφθονα, που και μπόνους εξακολουθούν να μοιράζονται μεταξύ των στελεχών τους.
Πώς όμως καταφέρνουν όλα αυτά τα εγκλήματα ακόμα και στη σημερινή εποχή της απόλυτης ανέχειας; Μέσω του εκβιασμού. Στην κυριολεξία εκβιάζουν την κοινωνία για να τους στηρίξει, διατηρώντας υπό την "ομηρία" τους τα εκατομμύρια των καταθετών τους. Εκβιάζουν τη δική τους εξουσία, προκειμένου να εκμεταλλεύονται την "ομηρία". Εύκολο είναι να εκβιάζουν την εξουσία, αν σκεφτεί κάποιος ότι πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ χρωστάει το κάθε μεγάλο κόμμα στις τράπεζες. Πώς βρέθηκε ένα κόμμα να χρωστάει τέτοια ποσά και γιατί; …Ένας μηχανισμός, χωρίς καν να διαθέτει Α.Φ.Μ;
Γιατί και με ποιους όρους χρηματοδοτήθηκαν κόμματα, τα οποία μπορεί αύριο να "διαλύσουν" και να μην πληρωθούν οι τράπεζες; Πώς "υποθήκευσαν" τα κόμματα μελλοντικές επιχορηγήσεις, όταν —με βάση την απλή λογική της Δημοκρατίας— δεν γνωρίζουν τη βούληση του λαού και άρα δεν γνωρίζουν αν θα υπάρχουν στη Βουλή; Άρα; Άρα, δεν ενδιαφέρει τις τράπεζες να πάρουν τα χρήματά τους από τα κόμματα. Τις τράπεζες τις ενδιαφέρει να πάρουν τα κρατικά χρήματα, τα οποία μπορούν να τους δώσουν τα κόμματα με την εξουσία τους. Οι τράπεζες στηρίζουν τον δικομματισμό, για να τις βοηθά στη λεηλασία του κρατικού χρήματος.
Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι το κυβερνών ΠΑΣΟΚ —επί συνόλου 111 εκατομμυρίων σε χρέη— χρωστάει 100.000.000 στην Αγροτική Τράπεζα και 5.000.000 στην Πειραιώς. Η ΝΔ, η οποία ασκεί "αντιπολίτευση" —επί συνόλου 120 εκατομμυρίων σε χρέη—, χρωστάει 105.000.000 στην Αγροτική Τράπεζα και τα υπόλοιπα 15.000.000 στην Τράπεζα Πειραιώς. Ο δικομματισμός, δηλαδή, είναι χρεωμένος μέχρι το "κεφάλι" σ' αυτές τις τράπεζες. Τα πολλά τα χρήματα τα έχουν πάρει —όπως είναι φυσικό— από το κρατικό ίδρυμα και τα λιγότερα από την Πειραιώς, που θέλει κρατικό χρήμα. Ποιος αποκλείει το γεγονός ότι τα κόμματα δεν έχουν συμφωνήσει με την Πειραιώς στην πρότασή της με κέρδος τη διαγραφή των χρεών τους;
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι συμβαίνει; Οι αντιπρόσωποι των διεθνών τοκογλύφων έχουν "δέσει" την πολιτική εξουσία στην Ελλάδα. Οι αντιπρόσωποι των διεθνών τοκογλύφων κάνουν ό,τι θέλουν. Σε υπαλλήλους τους έχουμε παραδώσει την εξουσία και έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας. Συμμαθητές στο Κολέγιο, συγκάτοικοι στις ΗΠΑ και ομοτράπεζοι στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ είναι ο Γιωργάκης —ο οποίος ξεπουλά τη δημόσια περιουσία— και ο Σαμαράς —ο οποίος δήθεν την υπερασπίζεται—. Συμμαθητές στο Κολέγιο και ομογάλακτοι είναι ο "αγοραστής" Γιάννης Βαρδινογιάννης —ο οποίος θέλει ν' "αγοράσει"— και ο υπουργός Παπακωσταντίνου —ο οποίος "ενθουσιάστηκε" ως πωλητής—. Συμμαθητές στο Κολέγιο και γείτονες στην Εκάλη είναι ο "σφετεριστής" του Τ.Τ. Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Πρόεδρος του Τ.Τ. Κλεάνθης Παπαδόπουλος. Απόφοιτοι του '80 είναι και οι τρεις, όπως διαβάζουμε στις επίσημες λίστες του ΣΑΚΑ.
Εξουσίες, καναλάρχες, τραπεζίτες και πολιτικοί …όλοι μαζί συνθέτουν συμμορία και μας δουλεύουν κανονικά. Αυτό έκαναν πάντα και αυτό κάνουν ακόμα και σήμερα. Προδίδουν τον ελληνικό λαό, για να εξυπηρετήσουν τις τράπεζες. Του λένε ψέματα, για να τις βοηθήσουν στη λεηλασία. Βάζουν τα ακριβοπληρωμένα τηλεοπτικά παπαγαλάκια να διαβάλουν την κρατική περιουσία. 1,5 δις χρειάζεται δήθεν η Αγροτική Τράπεζα, για να "σωθεί". Η τράπεζα με τον ειδικό εθνικό και κοινωνικό ρόλο. Η τράπεζα, η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίωση του αγροτικού πληθυσμού.
"Τρομερό"… για τη λογική των "παπαγάλων". Να την "ξεφορτωθούμε" …για το "καλό" μας. Λένε και ξαναλένε για το 1,5 δις, σαν να επρόκειτο για την καταστροφή της Σμύρνης. 1,5 δις, το οποίο να σημειώσουμε δεν αναλαμβάνει να το πληρώσει μόνο του το δημόσιο, εφόσον υπάρχουν και ιδιώτες μεγαλομέτοχοι στην Αγροτική. "Φωνάζει" υπέρ των λαϊκών συμφερόντων ο "παπαγάλος" Νίκος Στραβελάκης από το κανάλι των Βαρδινογιάννηδων. Ο "σταυροφόρος" των συμφερόντων μας …και κατά "σύμπτωση" επίσης συμμαθητής του Γιάννη Βαρδινογιάννη της μελλοντικά διαβόητης τάξης του ‘80. Αυτά τα χρήματα θα "γλιτώσει" ο Έλληνας πολίτης, αν ξεπουληθεί η τράπεζα στον Βαρδινογιάννη και στον Σάλλα. Λιγότερο από 1 δις δεν έχει το κράτος, για να δώσει για μια δική του τράπεζα, αλλά έχει να δώσει 30 δις στις ιδιωτικές τράπεζες. Πάνω από 6 δις έχει πάρει ήδη η τράπεζα του Σάλλα από το κράτος. Από το κράτος, το οποίο είναι ο ιδιοκτήτης της Αγροτικής Τράπεζας και που δεν έχει χρήματα, για να σώσει την ιδιοκτησία του.
Αυτοί είναι οι φανατικοί οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας, που, μόλις δουν τα δύσκολα, απαιτούν από το κράτος τη χρηματοδότηση. Οι φανατικοί του ελεύθερου ανταγωνισμού τύπου Στέφανου Μάνου, ο οποίος είναι απόφοιτος του "ασυναγώνιστου" Κολεγίου και δηλωμένος οπαδός της ελεύθερης αγοράς. Αυτός κι αν "ενθουσιάστηκε" από την πρόταση Σάλλα. Αν σκεφτεί κάποιος ότι ο γιος του Αλέξανδρος —και επίσης κολεγιόπαις— είναι διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, ο "ενθουσιασμός" μάλλον θα ήταν μεγάλος και οικογενειακός.
Αυτοί είναι οι λάτρεις της ελεύθερης οικονομίας. Αυτοί, οι οποίοι θέλουν να ζουν στην "Κυριακή", όταν γύρω τους είναι "Σάββατο". Οι άχρηστοι γόνοι που διαπρέπουν με συστατικές επιστολές και απευθείας διορισμούς. Τα ασυναγώνιστα κουτορνίθια των πάσης φύσεως ευνουχιστηρίων τύπου Χάρβαρντ και LSE. Σύμφωνα με τη λογική αυτών των εκ γενετής "πετυχημένων" ηλιθίων μόνον οι υπόλοιποι ιδιώτες "δικαιούνται" να χρεοκοπούν και οι περιουσίες τους να σκυλεύονται από τις τράπεζες. Οι τράπεζες ή οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, στις οποίες οι ίδιοι εργάζονται, δεν πρέπει ν' αφήνονται να χρεοκοπούν, γιατί έχουν "κοινωνικό" ρόλο. Τα μπόνους των αποτυχημένων τραπεζιτών, οι οποίοι επιβιώνουν με κρατικά χρήματα, δεν "πέφτουν" ποτέ. Επιτυχημένοι είναι, είτε πετυχαίνουν είτε όχι. Μονίμως επιτυχημένοι, γιατί βάζουν τους συμμαθητές τους σε υψηλές κρατικές θέσεις για τις "δύσκολες" ώρες.
Αυτές οι τράπεζες είναι που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ. Αχάριστες και ανθελληνικές μέχρι τέλους. Γιατί; Γιατί αυτές, οι οποίες, για να πλουτίσουν, έκλεψαν δισεκατομμύρια από τον ελληνικό λαό, χωρίς να τιμωρηθούν, στη συνέχεια του άρπαξαν επιπλέον δισεκατομμύρια, για να σωθούν από την οικονομική κρίση. Αυτές, οι οποίες επιβίωσαν χάρη στα χρήματα του λαού, στη συνέχεια έπαιξαν με την αξία των κρατικών ομολόγων, προκειμένου να μπούμε στο ΔΝΤ. Στο ΔΝΤ, το οποίο τους υποσχέθηκε και νέα χρηματοδότηση εις βάρος της επιβίωσης του ελληνικού λαού.
Αυτές είναι οι ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες. Γι' αυτόν τον λόγο σήμερα δεν επιθυμούν την ύπαρξη των δημοσίων τραπεζών. Φοβούνται μήπως χάσουν τον "όμηρο", ο οποίος δίνει το "άλλοθι" στους "υπαλλήλους" τους να τους χρηματοδοτούν με κρατικό χρήμα. Φοβούνται μήπως δεν έχουν δικαιολογίες τα υπερχρεωμένα κόμματα των φίλων και συμμαθητών για να τις βοηθούν. Εκβιάζουν με τις καταθέσεις των πολιτών και αν συνεχιστεί το ίδιο παραμύθι, στην κυριολεξία το κράτος θα έχει εξαγοράσει αυτές τις καταθέσεις, χωρίς να τις έχει προστατεύσει στο ελάχιστο.
Ήδη έχει πληρώσει πάνω από τριάντα δις για καταθέσεις, οι οποίες παραμένουν αβέβαιες και στο σύνολό τους δεν υπερβαίνουν το τριπλάσιο αυτού του ποσού. Αντί το κράτος να στείλει στο διάολο τα "μικρομάγαζα" των τοκογλύφων και να προστατεύσει τις καταθέσεις των πολιτών σε δικά του τραπεζικά ιδρύματα —όπως είναι το υγιές Τ.Τ.— κάθεται και χρηματοδοτεί τους ιδιώτες τοκογλύφους με "άλλοθι" την προστασία των καταθέσεων. Οι τοκογλύφοι συνεχώς εισπράττουν κρατικό χρήμα και οι καταθέσεις ολοένα και πιο αβέβαιες γίνονται. Οι τοκογλύφοι "επιπλέουν" και ο λαός και το κράτος "βυθίζονται" σε ένα αβέβαιο μέλλον.
Αυτό, το οποίο έχει σημασία να καταλάβει ο αναγνώστης, είναι ότι αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα κυβερνάται από δωσίλογους. Δωσίλογους, οι οποίοι δεν θα σταματήσουν μέχρι να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Δωσίλογους, οι οποίοι δεν θα διστάσουν να πραγματοποιήσουν το οποιοδήποτε εθνικό, κοινωνικό ή ατομικό έγκλημα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους. Την Ελλάδα την κυβερνάνε προδότες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Της Λέσχης των τοκογλύφων. Της Λέσχης του Σόρος, του Μπάφετ, του Τρισέ, του Στρος Καν και του Μπενράνκε. Όλοι αυτοί, οι οποίοι "ενθουσιάστηκαν" με την "έξυπνη" πρόταση του Σάλλα. Όλοι αυτοί, οι οποίοι "αιφνιδίασαν" με την πρότασή τους τούς πρώην υπαλλήλους τους και τους συμμαθητές τους.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και πάλι. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι μας πρόδωσαν στη γερμανική κατοχή, είναι αυτοί, οι οποίοι μας ξαναπροδίδουν σήμερα. Στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών υπάρχει μια τεράστια "πληγή", την οποία η σημερινή οικονομική κρίση την έχει μετατρέψει και πάλι σε "απόστημα". Το Κολέγιο, το οποίο εδώ και έναν αιώνα αποτελεί το ασφαλές καταφύγιο των πάσης φύσεως δωσίλογων αυτής της χώρας. Το σχολείο των παιδιών των δωσίλογων. Το σχολείο όλων όσων τον τελευταίο αιώνα συνεργάζονται με τους ξένους ιμπεριαλιστές εις βάρος της πατρίδας μας. Το ίδιο και πάλι Κολέγιο, "σεβόμενο" την ιστορία του, μας παρέδωσε "αλυσοδεμένους" στους νέους κατακτητές του ΔΝΤ. Πάλι εξασφαλισμένους τους έχουν τους συνεργάτες τους οι κατακτητές μας. Πάλι οι ίδιοι μαυραγορίτες και δωσίλογοι θα επιχειρήσουν να θησαυρίσουν από την νέα κατοχή.
Η Ελλάδα ξεπουλιέται στους ξένους από τους προδότες και αυτοί διευθετούν τις τελικές μοιρασιές μεταξύ τους. Όλοι όσοι σήμερα πρωταγωνιστούν στο μέγα έγκλημα κατά της πατρίδας μας, ανήκουν στην ίδια συμμορία του Κολεγίου. Τόσο αυτοί που δρουν σε αυτήν την περίπτωση όπως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης της Πειραιώς όσο και αυτοί που δεν αντιδρούν όπως ο Σπύρος Λάτσης ως ιδιοκτήτης και ο Νανόπουλος ως CEO της Eurobank. Τα έχουν συμφωνήσει όλα μεταξύ τους μέσα στο πνεύμα του Κολεγίου. Μέσα στο πνεύμα της συμμορίας.
Θα πάρουν οι Βαρδινογιάννηδες το Τ.Τ. και την Αγροτική για να σωθούν —τώρα που έχουν ανάγκη το "ζεστό χρήμα"— και ο Λάτσης —όταν θα έρθει η ώρα— θα "πιαστεί" από την Εθνική Τράπεζα. Γι' αυτό έβαλαν τον συμμαθητή του Νανόπουλου τον Γιωργάκη να κερδίσει πάση θυσία τις εκλογές, λέγοντας ψέματα στους Έλληνες. Γι' αυτό έβαλαν τοποτηρητή των τοκογλύφων —με υπογραφή ανώτερη της Βουλής—τον Παπακωνσταντίνου. Γι' αυτό γελάνε με τη "σκληρή" αντιπολίτευση του Σαμαρά. Γι' αυτό διατηρούν στη θέση του τον "προδότη" Προβόπουλο. Γι' αυτό όλοι οι συμμαθητές του Τζίγγερ "ενθουσιάστηκαν" από την πρόταση Σάλλα, αλλά δεν "γνώριζαν" τίποτε.
Εμείς ένα πράγμα έχουμε να τους πούμε...
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.
Κάποτε τη γλίτωσαν. Αυτό μπορεί και να μην επαναληφθεί.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
ΥΓ. 1
Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος του κόσμου θα αρκούσαν αυτά τα στοιχεία για να επέμβει ένας εισαγγελέας. Όταν οι διαχειριστές και οι σφετεριστές μιας περιουσίας έχουν τέτοιες ειδικές σχέσεις μεταξύ τους, οι πόρτες των φυλακών είναι ορθάνοικτες. Πόσο μάλλον όταν αυτή η περιουσία είναι η δημόσια. Κάποιοι αντιλαμβάνονται το κράτος σαν προσωπικό τους φέουδο και δεν φοβούνται τίποτε. Δεν λαμβάνουν ούτε καν κάποια στοιχειώδη προστατευτικά μέτρα. Κάποια κουτορνίθια μαζεύονται για ποδόσφαιρο στο Κολέγιο και στα ημίχρονα μοιράζουν την κρατική περιουσία και τις κρατικές θέσεις, σαν να επρόκειτο για κληρονομιά των γονιών τους.
Με αυτόν τον απλό και απόλυτα "αξιοκρατικό" τρόπο κάποιοι συμπολίτες μας έγιναν υπουργοί και κάποιοι άλλοι πρόεδροι κρατικών οργανισμών ή τραπεζών. Απλά γνώριζαν τον "Τζίγγερ". Αυτό είναι το "κεφάλαιο" με το οποίο πορεύονται στη ζωή τους. Επαγγελματίες ..."φίλοι" του Τζίγγερ. Όταν ήταν συμμαθητές, του κουβαλούσαν τα σώβρακα και αυτός τους βόλεψε στο δημόσιο για μεγάλες "καριέρες". Τώρα ήρθε η ώρα για κάποιους από αυτούς να ξεπληρώσουν τα "γραμμάτιά" τους εις βάρος μας. Γι' αυτόν τον λόγο σε μια χώρα, που οι ικανοί δεν εξασφαλίζουν ούτε ένα απλό μεροκάματο, κάποια "καρτούν" γίνονται Υπουργοί Οικονομικών. Γνώριζαν τον Τζίγγερ. Έτρωγαν καρπαζιές από αυτόν και γι' αυτό προφανώς δεν τους έμεινε λαιμός.
ΥΓ. 2
Πόσο σκουπίδια μπορεί να είναι κάποιοι στο υπουργείο οικονομικών; Πόσο προδότες μπορεί να είναι; Υπάρχει δικαιοσύνη σ' αυτήν τη χώρα; Υπάρχει κάποιος εισαγγελέας να επέμβει και να τιμωρήσει τα καθάρματα, τα οποία καταστρέφουν τον ελληνικό λαό; Είναι δυνατόν να προσλάβουν ως εκτιμητές της προσφοράς της Τράπεζας Πειραιώς όλους τους τοκογλύφους, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην αθλιότητα της ελληνικής οικονομίας; Όλους εκείνους, οι οποίοι πιθανόν να είναι οι κρυφοί χρηματοδότες του Σάλλα; Όλους εκείνους, οι οποίοι μας έσπρωξαν στο ΔΝΤ;
Είναι για παράδειγμα δυνατόν να προσλάβουν την Goldman Sachs γι' αυτήν την δουλειά; Υπάρχουν ή όχι ασυμβίβαστα; Πώς είναι δυνατόν να "υπερασπιστεί" η Goldman Sachs τα κρατικά συμφέροντα, όταν έχει ποντάρει σε CDS άπειρα χρήματα στη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους; Πώς είναι δυνατόν να υπερασπιστεί η Goldman Sachs τα κρατικά συμφέροντα, όταν υπάρχει η φήμη ότι η ίδια χρηματοδοτεί τον Σάλλα και άρα την συμφέρει να εκτιμήσει θετικά την πρότασή του; Πώς είναι δυνατόν να αφεθεί η τοκογλυφική αυτή συμμορία να μπει στα "άδυτα" του ελληνικού κράτους, όταν υπάρχουν στοιχεία ότι έχει πραγματοποιήσει απάτες εις βάρος του και θεωρητικά μπορεί ανά πάστα στιγμή να βρεθεί "απέναντι" σε διεθνή δικαστήρια; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: