Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Η ψήφος στις εκλογές του Νοέμβρη ΠΡΕΠΕΙ να έχει στόχο το ηχηρό χαστούκι στην Κυβέρνηση

Ανέκαθεν οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές αποτελούσαν για τους Έλληνες πολίτες μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούν για τις επιλογές της εκάστοτε Κυβέρνησης.
Αυτό ήταν άδικο για τους υποψήφιους τοπικούς άρχοντες, διότι, οι μεν συμπολιτευόμενοι εισέπρατταν λαϊκή δυσφορία για την οποία στις περισσότερες φορές δεν είχαν καμία ευθύνη και οι αντιπολιτευόμενοι ένα πριμ που δεν δικαιούταν. Η επιλογή των υποψηφίων σε αυτές τις εκλογές θα έπρεπε να γίνεται με αποκλειστικό γνώμονα το τοπικό συμφέρον.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα...

Γιατί στη σημερινή Ελλάδα της αναίρεσης εργασιακών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με κόπο και αίμα, στην Ελλάδα του 70χρονου εργαζόμενου, στην Ελλάδα που η λαϊκή οργή ξεχειλίζει και δε βρίσκεται ο ηγέτης να την εκτονώσει στους δρόμους, οι εκλογές αυτές ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν εκλογές διαμαρτυρίας. Πρέπει οι φωνές των πολιτών που υποφέρουν, που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους, που βλέπουν να μεταναστεύει στο εξωτερικό ότι καλύτερο διαθέτει η Πατρίδα μας να ενωθούν σε μια τεράστια ψήφο διαμαρτυρίας που θα πέσει στην κάλπη με μεγάλο πάταγο. Όλοι αυτοί που στα αμέτρητα "πηγαδάκια" ανά την επικράτεια εκφράζουν την οργή τους για τα ψέμματα αυτής της Κυβέρνησης και την έλλειψη προοπτικής που με βεβαιότητα "υπόσχεται" και αναζητούν κάποιον να ενώσει τις φωνές τους πρέπει να ξεκινήσουν από αυτές τις εκλογές. Γιατί η κάλπη ΜΠΟΡΕΙ να ενώσει τη διασκορπισμένη διαμαρτυρία των πολιτών...

Κάποιοι θα πουν ότι η αυτοδιοίκηση αδικείται εάν χρησιμοποιηθεί ως χώρος έκφρασης δυσαρέσκειας κι ότι είναι πολύ σημαντική για τις τοπικές κοινωνίες η επιλογή των υποψηφίων με προσωπικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια. Ο αντίλογος λέει ότι όταν η χώρα καταρρεύσει και οι πολίτες εξαθλιωθούν ή ακόμη χειρότερα εάν πραγματικά "απωλέσουμε τμήματα της εθνικής μας κυριαρχίας" όλα αυτά θα έχουν ελάχιστη σημασία.

Είναι φυσιολογικό η αντιπολίτευση να μην μπορεί να το πει ξεκάθαρα μια και ο "ορθός πολιτικός λόγος" υπαγορεύει τον προσανατολισμό των πολιτών σε αυτοδιοικητικές επιλογές. Όμως ο καθένας μας μέσα του ξέρει ποιο είναι το ορθό στην παρούσα φάση. Η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει ένα ηχηρό, ηχηρότατο μήνυμα. Η νωπή λαϊκή εντολή που όλα τα παπαγαλάκια τους επικαλούνται καθημερινά στα ΜΜΕ δόθηκε για άλλες προεκλογικές υποσχέσεις. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΙΑ! Το επιχείρημα για ηλιθίους ότι "δεν ήξεραν πριν τις εκλογές" το αφήνουμε να το πιστέψουν οι χαχόλοι και τα κομματόσκυλά τους!

Μαύρο, λοιπόν, σε όλα τα πρόσωπα που θα προτείνει αυτή η Κυβέρνηση!

4 σχόλια:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Αν και είμαι της άποψης να μην πάω να ψηφίσω... Θα το κάνω όμως αποκλειστικά και μόνον για να μαυρίσω τα κοράκια(τους διασώστες μας) που μας κατατρώγουν βασανιστικά τη ψυχή και το δίκιο μας καθημερινά με αλαζονεία και έπαρση βαφτίζοντας την άγρια φορολόγηση σε καιρό επιλεκτικής λιτότητας ...ΩΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ κατά την ειρωνική άποψη του αξιότιμου φανατικόυ Έλληνα πρωθυπουργού μας κ.κ.ΓΑΠ

apneagr είπε...

Η ψήφος στις εκλογές του Νοέμβρη ΠΡΕΠΕΙ να έχει στόχο το ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση

MagisterP είπε...

Ακριβώς κ. ΧΖ. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας απόψεις ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίσουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από τις επιλογές τους.
Να δείξουμε ότι μας έχει απομείνει κάποιο ζωντανό εγκεφαλικό κύτταρο, από τις καθημερινές επιθέσεις των ΜΜΕ

ΜΑΝΙΑ είπε...

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ!
ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΜΕ ΑΘΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ "ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ"-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ!
ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ!