Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στη Ρουμανία


http://www.alfavita.gr/artro.php?id=9094

Μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στη Ρουμανία

10/09/2010 - 11:27

Συνολικά 74.000 υπάλληλοι του δημοσίου τομέα, στη Ρουμανία, θα απολυθούν μέχρι το τέλος του 2010, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την πρόσθετη επιστολή πρόθεσης, την οποία συνυπέγραψαν η ρουμανική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). 
Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, η Ρουμανία κατάφερε, στο τέλος του α' εξαμήνου του 2010, να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες και να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 27.000, επισημαίνεται στην επιστολή.

Εξάλλου, αναφέρεται ότι η Ρουμανία τηρεί τις δεσμεύσεις της δανειοδοτικής συμφωνίας, που έχει συνάψει με τους διεθνείς οργανισμούς (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα και Ε.Ε.) και μπορεί να πετύχει το στόχο περιορισμού του ελλείμματος του προϋπολογισμού στο 4,4%, το 2011.

Στην ίδια επιστολή τονίζεται ότι οι συντάξεις θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και το 2011, ενώ θα καταργηθούν τα επιδόματα αδειών και θέρμανσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: