Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Τι προσπαθεί να πει με το «Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία»

  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Συστάσεις στους υπουργούς να μην ταυτιστούν με τα υπουργεία τους, αλλά με τα προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν απηύθυνε χθες ο Πρωθυπουργός στα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr
===============

Επεξήγηση: Με αυτή την φράση ο ΓΑΠ προσπαθεί να πει ότι «δεν είμαστε Θεσιθήρες»  και γι' αυτό συμπληρώνει “δεν ταυτιζόμαστε με το υπουργείο (την θέση)  αλλά με τα προβλήματα”.

Αλλά το δυστύχημα  στην περίπτωση του είναι ότι η λέξη (θεσιθήρας) δεν υπάρχει στα αγγλικά.  Η Λέξη  αντί-εξουσιαστής όμως υπάρχει  ως Antiauthoritarians.
Η φράση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια  αποποίησης του όρου «τοποτηρητής της τρόικα» που  υποβαθμίζει τον πρωθυπουργό σε απλό θεσιθήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: